Кубрат Пулев: Очакват ме три мача за много сериозни пари

13 Дек 2018 22:00

Родният боксьор Кубрат Пулев се завърна от Чикаго, където подписа договор с гигантската промоутъска компания "Топ Ранк", която е представлявала някои от най-големите боксьор, включително и Мохамед Али.

Американската компания ще се грижи за интересите на Пулев и ще се заеме с организирането на мачовете му.

На родна земя боксьорът сподели задоволството си от подписания договор и сподели:

"Според договора ми трябва да проведа три мача на година, парите са много сериозни, не като в България и Германия.

С Ули продължаваме да работим, ще видим как ще напаснем нещата. Той ще пътува до Щатите, окей е. Той почти е напуснал "Зауерланд" и е свободен да работим и да правим големи неща.

Такова е нивото и такъв е моментът - за големи неща.

 

Супер е, че не ме слагат в сметките си. Стилът ми е такъв, изчаквам дори в разговори да чуя хората и тогава си казвам тезата. Сега не говорят, но ще заговорят.

Не е нужно да ставам "Спортист на годината", защото има хора, които са пресни европейски и световни шампиони. Те имат нужда от крила, аз си имам крила.

За мен е достатъчно, че съм в топ 10, защото съм печелил вече тази награда и не ми е "уау", нека я дадат на друг заслужил.

Естествено, че сегашният ми договор е по-изгоден от този със "Зауерланд".

Януари отивам във Вегас и там ще тренираме. Брат ми заминава на 15-и, защото ще има мач там по-рано. Ще се готвим в топ зала на "Топ Ранк".

Тервел ще отиде да се сработва, има американски треньор от "Топ Ранк", който ще работи с брат ми и мен.

Еди Хърн само си приказва, но трябва да се взима предвид какво говори. IBF също трябва да си кажат думата, за мен няма значение дали ще е октомври 2019-а или 2020-а.

Дали ще е шест месеца по-късно, не ме интересува. Не е само Джошуа, имам си и други съперници, с които трябва да се справя.

Три мача трябва да направя следващата година, това е предостатъчно, приоритетно в САЩ и България. Ще има мачове в България, винаги съм го настоявал, парите не играят роля. Пак ще направя необходимото да има мач в България.

Глупости са приказките, че съм взел милионите и няма да правя битки в България. Даже почти не съм на печалба от мача с Фюри тук, не съм взел и 10% от милиона, който се визира като хонорар", каза Пулев.

Main Menu