Рапид разби евромечтата на Рейнджърс, 6 от 6 за Айнтрахт

13 Дек 2018 22:28

Рапид (Виена) победи с 1:0 Глазгоу Рейнджърс на "Алианц Щадион", благодарение на което се класира за следващата фаза на Лига Европа. Домакините имаха нужда от точка, за да продължат напред, докато шотландският тим трябваше да спечели, за да играе в Европа и напролет. Деян Любичич реализира единственото попадение шест минути преди края, с което донесе трета победа на Рапид в Група G. Виляреaл и Рапид продължават в следващата фаза, като и двата тима завършват с по 10 точки. Рейнджърс, за който това бе втора загуба в 14-те мача на тима в Лига Европа през този сезон, финишира с шест точки. Спартак (Москва) е на последно място с пет пункта.

Тимът на Виляреал надигра с 2:0 като домакин Спартак (Москва) и завърши на първо място в класирането в Група “G” на Лига Европа. Испанците събраха 10 точки, а головете тази вечер отбелязаха нигериецът Самуел Чуквезе (11) и камерунецът Карл Токо Екамби (48). Хауме Коста от Виляреал получи червен картон в самия край на мача, но това не промени нищо. Московчани останаха на последното четвърто място в групата с 5 точки. На втора позиция се нареди Рапид (Виена) с 10 точки, а трети е Глазгоу Рейнджърс с 6.

Българският национал Ивелин Попов записа цял мач за Спартак, но не успя да помогне на тима си да продължи напред в турнира. Така Попето и компания ще се концентрират върху представянето си на вътрешната сцена до края на сезона.

В 11-ата минута футболист на Виляреал опита удар от дъгата на наказателното поле, топката се отклони от негов съотборник и попадна много удобно право в Самуел Чуквезе. 19-годишният нигерийски талант не пропусна да се възползва и даде аванс на “Жълтата подводница” в резултата.

Три минути след почивката камерунският нападател Карл Токо Екамби отбеляза гол за 2:0. Домакините сътвориха хубава атака, при която Екамби получи възможност да стреля от близко разстояние и с хладнокръвен удар изпрати топката в мрежата.

Отборът на Айнтрахт Франкфурт си тръгна с победа от стадио „Олимпико“, след като надигра Лацио с 2:1 в последна среща от Група Н на Лига Европа. Немският тим постигна пълен обрат, след като изоставаше в срещата с 0:1. Точен за Лацио бе Хоакин Корея в 56-ата минута, а за обрата на Айнтрахт попаденията реализираха Мият Гачинович в 65-ата и Себастиен Алер в 71-ата минута. Това бе шести успех в шест мача от груповата фаза на Лига Европа за немския клуб.

Отборът на Генк записа убедителна победа с 4:0 над гостуващия Сарпсборг в последна среща от груповата фаза на Лига Европа.

Домакините започнаха ударно мача с два гола за 5 минути. Зиньо Гано откри резултата още във 2-ата минута след центриране на Алехандро Посуело, а само три по-късно Джоузеф Паинтсил удвои аванса на своя тим. През втората част белгийците довършиха съперника си с нови два гола от статични положения в рамките на четири минути. В 64-ата Сандер Берге вкара след центриране от пряк свободен удар, а три по-късно при изпълнение на корнер Джоузеф Айду с глава оформи крайното 4:0.Така Генк завърши на първо място в група I с 11 точки и ще продължи да играе в турнира и през пролетта. Втори завърши Малмьо с 9 пункта, а третият Бешикташ със 7 и последният Сарпсборг с 5 отпадат от Лига Европа.

 

Main Menu