Гризман измъкна Атлетико от провал

15 Дек 2018 19:35

Отборът на Атлетико Мадрид стигна до успех с 3:2 при гостуването си на Валядолид в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион. Това беше едва втора победа за тима на Диего Симеоне при гостуване в шампионатен мач. Единствената до момента датираше от 22 септември, когато всъщност двубоят не беше много далеч - в мадридското предградие Хетафе. С успеха “лос колчонерос” временно се изкачиха на върха с равни точки с Барселона. В герой за Атлети се превърна Антоан Гризман, който изигра своя мач номер 300 в Ла Лига. Гризи реализира две попадения (45 - дузпа и 78), а другото попадение за гостите дойде от крака на Никола Калинич (26). За Пусела точни бяха Фернандо Калеро (57) и Саул (63 - автогол).

Домакините водеха играта в началото на двубоя. Въпреки това те не създадоха достатъчно опасно положение, а в 26-ата минута получиха гол. Родри отне топката, подаде към Анхел Корея, той намери Гризман, който изведе голово Никола Калинич. Хърватинът шутира между краката на вратаря за 0:1. “Бяло-виолетовите” пропуснаха на два пъти в 38-ата и 39-ата минути. Първо Оскар Плано шутира извън целта, а при следващата атака Енес Юнал стреля много близо до гредата. В 44-ата Гризман отправи удар и топката срещна протегнатата ръка на Оливас. След преглеждане с помощта на ВАР съдията назначи дузпа, която Гризман реализира - 0:2.

Второто полувреме започна с чудесно спасяване на Ян Облак след удар с глава на Юнал. Момчетата на Серхио Гонсалес се “вдигнаха” след почивката и успяха да изравнят. В 57-ата Фернандо Калеро отбеляза за тима от Кастийя и Леон след центриране от корнер и удар отблизо. В 63-ата домакините изравниха след ново изпълнение от ъглов удар. Този път Саул сам насочи топката в мрежата си и след консултация с ВАР попадението беше валидирано.

В 78-ата гостите от столицата стигнаха до ново предимство в резултата. След корнер защитата на Пусела се засуети прекалено много при опита за изчистване, топката стигна до Гризман, който не се поколеба да стреля ниско по диагонала - 2:3. С това попадение френският стрелец стана най-резултатният чужденец в историята на Атлети. В 81-ата домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Санти Ариас. Съдията изчака известно време за консултация с ВАР, след което играта продължи без дузпа./sportal.bg

Main Menu