Тотнъм с инфарктна победа в последната минута

15 Дек 2018 19:34

 

Манчестър Сити не срещна сериозна съпротива от Евертън и спечели домакинския си мач срещу „карамелите” с 3:1. Габриел Жезус бе точен на два пъти, а Калвърт-Люин върна един гол в 65-ата минута. Рахийм Стърлинг обаче сложи точка на спора в 69-ата минута, само три след появяването си на терена. Така „гражданите” отново си върнаха, поне временно, първото място в класирането и са на две точки пред Ливърпул. Мърсисайдци играят в неделя срещу Манчестър Юнайтед в дербито на 17-ия кръг.

Уотфорд „ужили” три пъти Кардиф на „Викаридж Роуд” , а гостите успяха да отвърнат на два пъти, но силите не им стигнаха за равенство. Деулофеу откри за „стършелите” през първото полувреме, а Холебас и Кина добавиха по още един гол след почивката за домакините. В последните 10 минути от двубоя Кардиф се активизира в атака, но не можа да се добере до точка в мача. Хойлет върна един гол в 80-ата, а Рейд намали на 2:3 две по-късно, което бе и крайният резултат.

С минимални победи се поздравиха Кристъл Палас и Нюкасъл.

Нюкасъл постигна ценна победа с 1:0 при гостуването си на Хъдърсфийлд и се отдалечи на шест точки от зоната на изпадащите. Единственият гол в мача бе дело на Саломон Рондон в 55-ата минута. Тогава комбинация между Перес и Манкийо завърши с подаване към венецуелеца, който отблизо прати топката в мрежата. Попадението не бе логично на фона на играта, тъй като Хъдърсфийлд доминираше през цялата среща, но това не се отрази на резултата. Билинг и Лоу пропуснаха най-добрите положения. Въпреки натиска на домакините, “свраките” удържаха и дишат малко по-спокойно. Тимът на Дейвид Вагнер е на 18-о място в класирането с актив от 10 точки.

Тотнъм се справи трудно с гостуващия Бърнли, като до 90-ата минута двата тима играха при нулев резултат. В спасител за "шпорите" се превърна Ериксен, който отбеляза в 91-ата след асистенция на Кейн.

Уулвърхамптън победи с 2:0 Борнемут на "Молиньо", благодарение на което изпревари в класирането днешния си съперник и Евертън и се изкачи до седмото място. Раул Хименес откри резултата в 12-ата минута след подарък от Чарли Даниълс. Това бе единственият точен удар за "вълците" през първата част, в която "черешките" доминираха. В 63-тата минута удар на Станислас от пряк свободен удар срещна напречната греда. Натискът на гостите така и не даде резултат и в добавеното време Уулвърхамптън стигна до втори гол. Целият отбор на Борнемут бе дълбоко в половината на домакините при изпълнение на свободен удар. Центрирането обаче бе изчистено, а Елдер Коща изведе много добре Иван Кабайеро, който преодоля Бегович. Уулвърхамптън се доближи само на точка зад Манчестър Юнайтед. Борнемут е десети с 23 пункта.

В неделя се играят две срещи от 15:30 часа Брайтън – Челси и Саутхемптън – Арсенал, а с мегасблъсъкът Ливърпул – Манчестър Юнайтед ще бъде затворен 17-ият кръг.

РЕЗУЛТАТИ

Манчестър Сити – Евертън 3:1

1:0 Жезус (22`)

2:0 Жезус (50`)

2:1 Калвърт-Люин (65`)

3:1 Стърлинг (69`)

Кристъл Палас – Лестър 1:0

1:0 Миливоевич (39`)

Хъдърсфийлд – Нюкасъл 0:1

0:1 Рондон (55`)

Тотнъм – Бърнли 1:0

1:0 Ериксен (90+1`)

Уотфорд – Кардиф 3:2

1:0 Деулофеу (16`)

2:0 Холебас (52`)

3:0 Кина (68`)

3:1 Хойлет (80`)

3:2 Рейд (82`)

Уулвърхемптън – Борнемут 2:0

1:0 Хименес (12`)

2:0 Кавалейро (90+4`)

Main Menu