Бетис заби три шамара на Еспаньол

16 Дек 2018 20:51

Бетис се настани на пето място в Ла Лига след успех с 3:1 като гост на Еспаньол в среща от 16-ия кръг. За отбора от Севиля това е четвърта победа в последните пет двубоя в шампионата. Тя обаче не дойде лесно, защото в 17-ата минута Джовани Ло Селсо пропусна дузпа, а седем по-късно домакините излязоха напред след попадение на Серхио Гарсия.

Футболистите на Бетис изравни две минути преди почивката чрез същия Ло Селсо, който се възползва от отличната работа на Серхио Каналес.

През второто полувреме играта беше равностойна, а в 75-ата авторът на първия гол за Еспаньол Серхио Гарсия пропусна от добра ситуация.

Шест минути преди края неостаряващият Хоакин, за когото това беше мач №500 в Примера дивисион, спечели пряк-свободен удар за гостите. Бившият играч на Барселона Кристиан Тейо изненада всички с майсторски изстрел, който се оказа неспасяем за Диего Лопес.

В края каталунците логично тръгнаха напред и от това се възползва Ло Селсо, който в добавеното време излезе на позиция и опита пас към свой съотборник, но в стремежа си да избие топката Оскар Дуарте от тима на Еспаньол си вкара автогол за крайното 1:3.

За домакините това е пета поредна загуба, с което те вече са на десета позиция, а по-рано през сезона бяха много по-напред./sportal.bg

Main Menu