Красен Кралев откри нова настилка за 139 хиляди в залата на Алекс Начева /снимки+видео/

17 Дек 2018 11:20

Две лекоатлетически зали в Пловдив, обновени с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, ще открият днес министър Красен Кралев, кметът Иван Тотев и заместникът му кметът Георги Титюков. Това са закритата писта на "Ботев" в залата на ул. "Ясна поляна" на Гребната база срещу Младежкия център и залата на „Локомотив“ на стадион Лаута.

В първата тренира Габриела Петрова, а във втората Александра Начева - двете най-големи звезди на България в тройния скок.

Преди минути министър Красен Кралев, областният управител Здравко Димитров,  кметът Иван Тотев, заместникът му кметът Георги Титюков и младежката олимпийска и световна шампионка Алекс Начева прерязаха лентата на новата писта в зала Ботев. На откриването бяха още изтъкнатите пловдивски спортисти и треньори Ива Пранджева и Тезджан Наимова. Инвестицията е за настилката е 139 000 лева. "Без нормални спортни бази няма голям спорт. Дано малките пловдивчани се заразят от постиженията на Алекс Начева и Габриела Петрова и започнат да тренират.", заяви министър Кралев.

“За да бъдат рентабилни големите зали, там непрекъснато трябва да има концерти и спортни мероприятия, както и хора, които да ги разработват. За съжаление, липсват мениджъри в областта на спорта. Не е достатъчно само залите да бъдат построени, някой трябва да ги управлява след това. Държавата не може да ги финансира пряко”, коментира още Кралев.

Main Menu