Кралев откри и новата зала, където тренира Габриела Петрова /снимки/

17 Дек 2018 14:11

Министърът на спорта Красен Кралев откри обновената спортна зала на СКЛА Локомотив Пловдив зад стадион "Локомотив", в която тренира сребърната медалистка от европейското по лека атлетика в зала в Прага през 2015 и четвърта в света от световното по лека атлетика през същата година Габриела Петрова. Министерството на спорта отпусна парите за обновяването и възстановяването на залата.

На откриването присъставаха кметът на Пловдив Иван Тотев, областният управител Здравко Димитров и заместник-кмета по спорта Георги Титюков.

Залата беше в много лошо състояние и всички в клуба тренираха на изключително лоши условия. Сега възпитаниците на Атанас Атанасов ще могат да тренират на хубава писта. Пистата е за спринтове, както и за скок дължина и коронната дисциплина на Габриела Петрова троен скок. Следващата стъпка да бъде завършена залата е да бъдат направени съблекални.

Преди това министър Кралев откри и друга зала, която беше обновена с пари от министерството на спорта, тази на СКЛА Ботев Пловдив, където тренира олимпийската и световна шампионка за девойки Александра Начева.

Main Menu