Пловдивски университет награди 32-ма спортисти за отлични постижения през 2018-а година

27 Дек 2018 14:35

На стилна церемония ръководството на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ награди 32-ма студенти за отлични спортни постижения през отминаващата 2018-та година. Това стана в Ректората на вуза при засилен интерес, като на семплото тържество присъстваха много студенти, преподаватели, гости и медии.

Зам.-ректорът на ПУ и ръководител на Спортния факултет проф. д-р Веселин Маргаритов лично награди най-добрите спортисти на университета и отчете като много успешна изминалата спортна година за студентите от вуза.

„Студентите от Пловдивски университет винаги са били много активни в спорта, от университета са излизали много елитни спортисти, прославили България по света. Ето и през изминалата година отличаваме спортисти, които са не само гордост на Пловдивски университет, но и са държавни шампиони и носители на национални купи и медали, каза проф. Маргаритов.
Сред наградените студенти са волейболистките на държавния ни шампион и носител на националната купа „Марица“ - Мариела Шахпазова и Симона Николова, многократния шампион по тенис на маса Дениз Мурат Бекир – тенис на маса, баскетболистките на елитния „Академик“ Пд Десислава Хилендарова и Рени Димова, както и изявените ни тенисисти Габриела Хашънова и Борис Генков.

Ето и останалите наградени: Кристиан Калинов - тенис на маса, Борислав Тенекиджиев – тенис на маса, Илиян Кръстев, Красимир Кръстев и Лучия Въжарова – бадминтон, Деница Стоянова – плуване, Стефани Главинова, Гергана Демирева и Виктория Мирчева – аеробика, Драгомир Димитров и Валентин Видев – баскетбол, Габриела Георгиева, Александра Троева, Димитър Стоицов, Иван Булкин и Станимир Минчев – лека атлетика, Елена Недева и Валентин Йончев кикбокс, Ивелин Петров, Любен Бакалов и Красимира Иванова, както и футболистите Янко Матев, Георги Гешев, Румен Енков и Йордан Дочев.

Main Menu