В събота ще има мачове в Италия след ексцесиите покрай двубоя между Интер и Наполи

27 Дек 2018 16:58

По всичко изглежда, че предстоящият в събота кръг в италианския шампионат ще се състои по програма, но след това може и да се стигне до спиране на първенството. “Не можеш да загинеш на футболен мач през 2018-а година”, написа вицепремиерът на страната Матео Салвини, като добави, че веднага след Нова година ще свика среща с участието на тарторите на футболните агитки на тимовете от Серия “А” и Серия “Б”.

“Стадионите и районите около тях трябва отново да се превърнат място за забавление и на тях да няма насилие”, зарече се Салвини.

Апенините се тресат, след като от местната футболна централа се заканиха да спрат първенството заради инцидентите покрай мача между Интер и Наполи в сряда. Тогава имаше куп сбивания, в резултат на които един привърженик на домакините беше прегазен до смърт от джип с тифози на съперника.

35-годишният Даниеле Белардинели е бил прегазен от джип с фенове на Наполи. Той е фен на Варезе - агитка, която е побратимена с тази на Интер, и често посещава мачовете на гранда. Даниеле бе един от тарторите на неофашистката групировка "Blood & Horror".

Белардинели е ММА боец, женен с две деца и е добре познат сред фенските среди в Италия. Той е изтърпявал 5-годишна забрана за посещение на футболни срещи.

Четирима фенове на Наполи пък са приети в болница. Единият от тях е наръган и в много тежко състояние, с опасност за живота, другите са с натъртвания.

Сблъсъците станали при засада, която групата хулигани на Интер и Варезе устроили на неаполитански ултраси. Боят се пренесъл край пътя, а полицията се намесила бързо, но все пак недостатъчно, за да предотврати фаталния изход за Белардинели.

 

Самият мач, който Интер спечели с 1:0 също бе съпътстван от проблеми. Сенегалският защитник на гостите Калиду Кулибали бе обиждан на расистка осново, издаваха се и маймунски звуци по негов адрес.

Това вбеси всички играчи, както и треньора на Наполи Карло Анчелоти.

Той на три пъти накарал делегата да прекрати мача, но молбите му не били уважени.

Main Menu