Интер с първо наказание

27 Дек 2018 18:51

Заради расистките скандирания на тифозите на Интер отборът отнесе наказание да играе пред празни трибуни в следващите си две домакинства - на Беневенто (за купата) и Сасуоло. Секторът с крайните тифози на “нерадзурите” - Curva Nord, пък ще остане затворен за още един мач допълнително.

Това е решението на Дисциплинарната комисия към Италианската футболна федерация във връзка със случилото се по време на дербито с Наполи в сряда. Тогава агитката на домакините обиждаше тъмнокожия Калиду Кулибали, за което пък гостите настояваха за спиране на двубоя.

Самият защитник на неаполитанците се изнерви и получи втори жълт картон за провокация към рефера. Сега той е със спрени права за две срещи - една заради червения картон и една заради ироничните жестове към съдията.
Също за два мача е наказан и съотборникът му Лоренцо Инсиние, който беше изгонен в добавеното време за обидна реплика към арбитъра.
Не е изключено обаче наказанието на Интер да бъде увеличено. От полицията в Милано настояват на запалянковците на тима да бъде забранено да присъстват на гостуванията до края на шампионата.
Отделно се подготвя санкция и заради сбиванията пред стадиона, при което четирима бяха наръгани с нож, а друг фен загина, след като беше блъснат от джип.

 

Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина смята, че реферът и представителите на Наполи са постъпили правилно в тежката ситуация по време на двубоя с Интер в сряда. Гостите настояваха за прекратяване на мача заради расистките скандирания към играча им Калиду Кулибали, но реферът не се реши на този ход. Имаше вариант неаполитанци да напуснат терена, но те не го сториха, а доиграха срещата.

“Ако футболистите на Наполи бяха излезнали от игрището, то това щеше да е нарушение на правилата и щеше има негативен резултат за тях. Наясно съм, че трябва да защитаваме достойнството на футболистите и да избягваме подобни негативни случаи, но нека да не забравяме, че си има правила. Да, те трябва да бъдат подобрени, но са си правила. Не само трябва да изискваме спазването им от други, а и самите ние да ги съблюдаваме. Ако това не се случва, то ще станем като в Дивия Запад”, коментира Гравина пред Sky.

Той определи като “перфектно” съдийството на Паоло Мацолени в скандалния сблъсък на “Сан Сиро”.
Иначе днес Интер беше наказан да играе два мача у дома пред празни трибуни, а секторът на агитката да остане затворен за три двубоя.

Main Menu