Модрич иска да завърши кариерата си в Реал, но отказа първата оферта за нов договор

28 Дек 2018 11:48

Носителят на "Златната топка" Лука Модрич опроверга в зародиш зараждащите се слухове, че иска да напусне "белия балет" в посока Интер, които се появиха отново в последните дни. Хърватинът заяви, че желанието му е да завърши кариерата си на "Сантяго Бернабеу", но си дава сметка, че това не зависи само от него.

"За да постигна тази цел, трябва да продължа да играя на най-високо ниво, а това изглежда лесно само отстрани. Като през този сезон пред Реал стои предизвикателството всички играчи да подобрят представянето си, защото след постигането на големите успехи, отборът навлезе в тежък период", коментира Модрич, който има договор с Реал до лятото на 2020 година. Хърватинът е част от Реал от 2012 година, като беше привлечен от Тотнъм.

Бъдещето на Лука Модрич не е категорично обвързано с Реал Мадрид, твърдят испанските медии. Според Telemadrid 33-годишният хърватски халф е отхвърлил първото предложение на кралския клуб за удължаване на контракта. Настоящият договор на Лука изтича през 2020 година и ако до края на сезона двете страни не се споразумеят, е възможно “белите” да се опитат да го продадат, за да не го изпуснат като свободен агент.

Италианският Интер продължава да настоява за последната “Златна топка” и е подготвил двугодишен договор със заплата от 10 млн. евро на сезон. Акостиране в Милано би му подсигурило и лесно по-нататъшно преминаване в китайски клуб, което още повече да увеличи банковата му сметка.

2018-а определено е щастливата година на Лука, който беше отличен с редица индивидуални награди. Преди дни той спечели и приза на БТА за Най-добър спортист на Балканите. За първи път от 1994 година насам футболист триумфира с отличието. Преди 24 години това беше Христо Стоичков./sportal.bg

Main Menu