Реал Мадрид се издъни срещу изпадащ на старта на новата година

04 Ян 2019 01:00

Реал Мадрид стартира годината с равенство 2:2 като гост на намиращия се в зоната на изпадащите в Примера дивисион тим на Виляреал. Двубоят беше отложен от 17-ия кръг поради ангажиментите на "белия балет" на световното клубно първенство. Домакините откриха чрез Сантяго Касорла още в 4-ата минута. Само три по-късно Карим Бензема изравни. В 20-ата Рафаел Варан направи обрата пълен. В 82-ата минута Касорла върна равенството и наказа разсеяната игра на световните и европейски клубни шампиони. Така Реал остана на четвъртата позиция във вреенното класиране с 30 точки, две по-малко от третия Севиля и на седем от лидера Барселона.  

Двубоят започна много интересно, като първото положение беше пред вратата на гостите, но Тибо Куртоа се справи с опасността. Малко по-късно обаче падна първото попадение в мача като негов автор стана Сантяго Касорла, който направи Куртоа безпомощен с удар към далечната греда, след като беше изведен необезпокояван отдясно на вратата.  

Това се случи в четвъртата минута, а в седмата равенството беше възстановено от Карим Бензема, който засече с глава в мрежата на Асенхо центриране отляво. Първоначално реферът се поколеба дали да признае гола заради съмнения в засада, но попадението бързо беше зачетено.
 

Постепенно Реал овладя инициативата и беше близо до повеждане в резултата след четвърт час игра, но Асенхо спря обещаващ пас на Лукас Васкес. Пълният обрат стана факт в 20-ата минута, когато Рафаел Варан надскочи всички и прати топката с глава за втори път в мрежата на Виляреал след центриране на Тони Кроос от фаул.

В 33-ата минута попадение на Реал не беше зачетено, тъй като авторът му Лука Модрич се оказа в засада.
Втората част започна с приспивно темпо, като липсваха опасните положения пред двете врати. В средата на полувремето Реал вдигна оборотите и беше близо до трето попадение в 65-ата минута, когато Лукас Васкес се измъкна сам срещу вратаря Асенхо, но стражът на домакините отрази с крак удара му отблизо. В следващата минута и Марсело опита късмета си, но отново топката не влезе в мрежата.

Четвърт час преди края домакините можеха да накажат разсеяната игра в последните минути на Реал Мадрид с изравнителен гол, но Касорла пропусна. В 82-ата минута обаче равенството стана факт, след като отново Касорла се озова на опасна позиция и отблизо не сгреши за 2:2.

Закъснелият щурм на гостите не даде резултат, като Асенхо отново беше на висота след удар на Иско в края. Така Реал не успя да съкрати изоставането си от лидера Барселона и остана на седем точки от каталунците преди същинското подновяване на битките в Примера./sportal.bg

Main Menu