Гуардиола: Победата ни даде голяма увереност

04 Ян 2019 14:06

Старши треньорът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде своя коментар след важния успех в дербито срещу Ливърпул.

“И двата отбора играха много силно. Получи се качествен мач, в който напрежението беше огромно. Имахме проблеми с избора на ляв защитник. Прецених, че подобен двубой ще е прекалено голяма отговорност за Олександър Зинченко. Вместо това заложих на Лапорт, който е по-опитен и неведнъж е играл на тази позиция. Той се справи, както и всички останали момчета. Срещу Ливърпул винаги имаш опасението, че можеш да получиш гол, защото те разполагат с прекрасни играчи, които се влючват от втора позиция. Съперникът ни получава много малко голове през сезона, но ние вкарахме два и победихме”, сподели Гуардиола.

“Агуеро има качествата да решава трудните мачове. Завършващият му удар беше невероятен. Играхме смело и търсехме победата пез цялото време. Ако бяхме загубили, щеше да стане много сложно. Ливърпул остава начело, но разликата вече е само 4 точки. Предстоят ни трудни мачове, но този резултат ни вдъхва голяма увереност”, отбеляза Пеп.

“Ситуацията, когато се ядосах? Аз смятах, че има нарушение срещу наш футболист, а реферът беше на друго мнение. Поговорих си малко с четвъртия съдия и това беше. Случват се такива неща”, каза Гуардиола по повод на гневната си реакция малко преди края на срещата.

Main Menu