Тотнъм вкара седем гола и започна ударно за ФА Къп

05 Ян 2019 11:30

Отборът на Тотнъм не срещна никакви трудности по пътя си към четвъртия кръг на ФА Къп. “Шпорите” надиграха с категоричното 7:0 състава на Транмиър като гост и си осигуриха продължаване напред в турнира. Възпитаниците на Маурисио Почетино показаха класа и енергия срещу далеч по-неопитния си съперник и стигнаха до успеха с попадения на Серж Орие (40, 55), Фернандо Йоренте (48, 71, 72), Хуенг-Мин Сон (57) и Хари Кейн (82).

Тотнъм взе инициативата още от самото начало и зареди пропуски пред вратата на Скот Дейвис. Първо Хуенг-Мин Сон пропусна сам срещу вратаря, а след това добри положения пропиляха и Лукас Моура и Бен Дейвис.

Все пак преимуществото на гостите бе материализирано в 40-ата минута, когато Серж Орие отне топката пред наказателното поле и с много красив удар не остави шансове на стража на съперника за 0:1.

В началото на второто полувреме “Шпорите” решиха всичко с бързи три гола. В 48-ата минута Сон напредна отдясно и почти от аутлинията върна към Фернандо Йоренте, който отблизо засече във вратата за 0:2.

В 55-ата минута отново Сон изведе Орие на стрелкова позиция и въпреки усилията на вратаря и защитник на Транмиър, топката се озова за трети път във вратата след диагоналния шут на французина.

В 57-ата минута и Сон записа името си и сред голмайсторите. Кореецът напредна на скорост, финтира защитник и от малък ъгъл бе точен за 0:4.

След това Тотнъм отбеляза нови два гола в рамките на минута, като и двата бяха на сметката на Йоренте. Първо в 71-ата минута испанецът получи отличен извеждащ пас и промуши топката под плонжа на вратаря. В 72-ата минута “Цар лъв” оформи своя хеттрик, засичайки отблизо подаване на Лукас Моура.

Влезлият като смяна Хари Кейн оформи крайното 0:7 в 82-ата минута. Той получи извеждащ пас от Деле Али и техничто преодоля вратаря, за да прати топката в мрежата.

Така лондончани станаха първият сигурен участник в четвъртия кръг на ФА Къп, а останалите мачове от тази фаза ще се изиграят в следващите три дни./sportal.bg

Main Menu