Печат на тази страница

Кличко пак на пътя на Кобрата

12 Ян 2019 13:27

Владимир Кличко е все по-близо до завръщане на професионалния ринг. Бившият световен шампион, който се оттегли от спорта, след като загуби с нокаут в 11-ия рунд от Антъни Джошуа през 2017-а, се очаква да направи рестарт на бляскавата си кариера, пишеТема спорт.

Според авторитетния боксов експерт Стив Бънс украинецът, който в момента е на 42 години, може да се изправи срещу Дилиън Уайт на 13 април на стадион "Уембли".

"Чувам какви ли не неща относно мача на "Уембли". Това, което е най-впечатляващо от тях е, че Владимир Кличко ще се върне. Доколкото разбрах, свързват го с мач срещу голям британски боксьор. Няма да е Тайсън Фюри, нито пък Антъни Джошуа. Може да става въпрос за един от най-лудите двубои, които ни предстои да видим - срещу Дилиън Уайт. Дали е само слух, тепърва ще разберем", коментира Бънс пред Би Би Си.

Завръщане на Владимир Кличко срещу Костотрошача ще разбърка отново картите в тежка категория. Ако това действително се случи на "Уембли", то почти сигурно Джошуа ще боксира по същото време срещу Джарел Милър в Ню Йорк.

Победа на украинеца обаче ще бъде спънка в колелото на Кубрат Пулев. При подобен развой Ей Джей ще избере моментално нов мач с Кличко, с което ще направи задължителна защита на WBO преди тази на IBF, където претендент №1 е именно Кобрата. Какво предстои да се случи ще стане ясно най-вероятно през следващата седмица.


Междувременно братът на Кубрат - Тервел, продължава подготовката си в Лае Вегас. На 10-и той навърши 36 години, като бе посетен от Благой Иванов-Багата за празника.

"Благодаря от сърце на всички, които ми честитиха! Накарахте ме да усетя истински рождения си ден, защото иначе съм в обичайния си тренировъчен график. Поздрави, обичам ви!", написа Тервел във Фейсбук.

Тево и Багата се готвят именно в Лае Вегас, като шампионът на ЕС очаква името на 13-ия си опонент, докато Иванов ще срещне на 9 март Бен Ротуел във втората си битка в UFC.

Main Menu