Печат на тази страница

Уест Хям удари Арсенал

12 Ян 2019 16:26

Уест Хам победи с 1:0 Арсенал в лондонското дерби от 22-рия кръг на Премиър лийг. Това поражение може да остави "артилеристите" на шест точки от четвъртото място, ако по-късно днес Челси успее да победи Нюкасъл на "Стамфорд Бридж". Деклан Райс (48') реализира единственото попадение в началото на второто полувреме, а Арсенал изигра доста слаб и безидеен двубой и не успя да отбележи гол в Премиър лийг за първи път от първия кръг насам.

За Уест Хам това бе първа домакинска победа над "топчиите" от 2006 година.

Бившият играч на "артилеристите" Самир Насри започна в титулярния състав на Уест Хам. Това бе първият мач на французина във Висшата лига от август 2016 година. Марко Арнаутович също стартира за "чуковете", въпреки желанието си за трансфер.

Унай Емери заложи на същия състав, който победи Фулъм в миналия кръг. Това означаваше, че Александре Лаказет, Пиер-Емерик Обамеянг и Алекс Иуоби започнаха в атака. Аарън Рамзи и Лукас Торейра останаха на пейката за началото, докато Месут Йозил отново не бе в групата.Двата тима изиграха доста равностойно и интензивно първо полувреме, изпъстрено с доста единоборства и няколко половинчати възможности за гол. В 13-ата минута Обамеянг и Иуоби комбинираха добре, след което Лаказет излезе очи в очи с Фабиански. Стражът спаси удара на французина, а добавката на Лаказает премина над вратата.

В 32-рата минута Насри свали към Андерсон, чийто удар от границата на наказателното поле профуча встрани от вратата на Лено. Малко лед това и Гендузи опит добър изстрел от 25 метра, но и тук топката премина опасно близо, но все пак встрани от целта.

В самия край на първата част отбраната на Арсенал изпусна Деклан Райс, който засече с глава отблизо центриране на Андерсон от корнер. Ударът на халфа обаче бе много неточен.

Три минути след подновяването на играта Уест Хам поведе в резултата. Джака изчисти лошо с глава центриране отдясно, топката стигна до Насри, който пусна към Райс. Халфът този път простреля Лено до близката греда - 1:0.

В 59-ата минута Унай Емери включи в игра Аарън Рамзи и Лукас Торейра, които замениха Мустафи и Джака.

Пет минути след това Колсинак изведе добре Обамеянг, но Кресул притисна нападателя и той стреля неточно от обещаваща позиция. В 67-ата Иуоби бе още по-близо до гола, но изстрелът му отляво премина на сантиметри от далечната греда.

В добавеното време Косиелни вкара топката във вратата на домакините, но попадението правилно бе отменено заради засада на Коласинак, който центрира преди това./sportal.bg

Main Menu