Реал се измъкна за победа срещу Бетис като гост

13 Ян 2019 23:44

Отборът на Реал Мадрид спечели много трудно с 2:1 като гост на Бетис в дуел от 19-ия кръг на Ла Лига. "Белите" изиграха много добре първото полувреме и взеха преднина след гол на Лука Модрич (13). След почивката Баломпие се надигна и надигра сериозно своя съперник. В 67-ата Серхио Каналес изравни. В 88-ата бившият играч на Бетис Дани Себайос донесе победата след изпълнение от пряк свободен удар. Въпреки победата Реал Мадрид е на цели десет точки зад Барселона.

Сантиаго Солари отново се лиши от услугите на Иско въпреки кадровите проблеми. Наставникът на "белите" реши да противодейства на съперника със система 3-5-2, като Федерико Валверде се появи в халфовата линия, а Серхио Регилон започна като ляв флангови футболист вместо Марсело. Винисиус Жуниор отново получи шанс за изява до Карим Бензема. Кике Сетиен предпочете Антонио Санабрия за единствено острие и очаквано заложи на наситена средна зона.

Срещата на "Бенито Вийямарин" започна в сравнително спокойно темпо. Гостите от столицата изнесоха играта в по-предни позиции и затрудняваха организирането на севилските атаки. Лука Модрич получи по-офанзивни функции, заставайки пред четворката в полузащитата. В осмата минута Бензема отне топката, но хърватинът не се възползва.

В 13-ата кавалерът на "Златната топка" успя да вкара първия си гол в Примера този сезон. Дани Карвахал шутира, Марк Бартра изби към границата на наказателното поле, където Лука посрещна топката и й нанесе много силен удар. Вратарят Пау Лопес не успя да реагира на мощния шут - 1:0.

Гостите от "Сантиаго Бернабеу" продължиха да играят по-силно и да носят напрежение пред Пау Лопес. Европейският шампион много бързо се прегрупираше в различните фази на играта. На контра момчетата на Солари често затрудняваха Баломпие, но им липсваше точният завършек. В 30-ата минута Карвахал подаде за Бензема отдясно, който намери Винисиус в наказателното поле - ударът на бразилеца не затрудни особено стража на севилци. Минута по-късно Феде Валверде беше блокиран при опит си за изстрел в наказателното поле.

В 34-ата "белите" развиха нова светкавична атака. Винисиус изведе брилянтно Феде Валверде, който се устреми сам срещу вратаря, но точно преди удара беше застигнат от Антонио Бараган и защитникът се намеси с успешен шпагат. В 42-ата бившият играч на Реал Мадрид Серхио Каналес стреля опасно над стената и покрай гредата от 22 метра. Това беше едва първият удар по посока на вратата на Кейлор Навас след цели девет, отправени от "белите" футболисти. Две минути по-късно Каналес стреля от 19 метра, ала отново не намери вратата. В добавеното време на първата част Бензема получи травма на ръката и на почивката беше заменен от 21-годишния Кристо Гонсалес.

Второто полувреме започна с точен удар на Каналес. Кантабрийският халф получи топката със защитник на гърба и побърза да шутира - в ръцете на Навас. "Вердибланкос" натиснаха европейския шампион и в началното на частта действията се развиваха предимно в половината на гостите. В 58-ата неостаряващият Хоакин Санчес центрира отляво, успоредно на голлинията, където обаче не се появи никой. В 60-ата Андрес Гуардадо нанесе зрелищен удар от въздуха от около 20 метра, като топката почти облиза лявата греда на вратата на Кейлор Навас.

В 67-ата Каналес прати топката между краката на Навас и в мрежата. Страничният рефер вдигна засада. След консултация с ВАР съдията Ернандес Ернандес посочи центъра за гол. С просто око изглеждаше, че халфът с мъничко е в засада, но технологията изчисли, че попадението е редовно - 1:1. След гола домакините заиграха още по-оживено. Мадридчани се ограничаваха да се защитават и да пресират. Солари реагира със смяна, като отново пренебрегна Иско - пусна бившия играч на Бетис Дани Себайос.

Третата смяна на Мадрид беше друг халф - Браим Диас, който раздвижи играта на гостите. В 84-ата резервата Кристиан Тейо получи топка на далечната греда, но опита труден удар от въздуха, който не беше сполучлив. В 86-ата Хоакин загуби топката, притиснат от трима, Каземиро напредна и беше фаулиран пред наказателното поле. Дани Себайос се нагърби с изпълнението от 19 метра. Техничният халф много хитро намери пролука покрай стената, вратарят не беше избрал добра позиция и закъсня - 1:2. След отбелязването на гола Себайос поиска извинение от фенове на бившия си отбор./sportal.bg

Main Menu