Наполи без проблем в следващия етап за Купата на Италия, ще срещне Милан

13 Ян 2019 23:47

Отборът на Наполи надви Сасуоло с 2:0 в среща от 1/8-финалите на Купата на Италия. Домакините поведоха с гол на полската голова машина Аркадиуш Милик в 15-ата минута, а в 74-ата минута Фабиан Руис вкара след асистенция на Милик. Днешният успех изпраща Наполи на 1/4-финалите в надпреварата, където съперник на партенопеите ще бъде Милан. Срещата на "Сан Сиро" ще бъде в края на месец януари.

В 9-ата минута на срещата Наполи пропусна добър шанс да поведе в резултата. Хосе Кайехон бе изведен на чиста голова позиция от Унас, но испанецът стреля право в плонжа на стража Пеголо, който изби в ъглов удар. Наполи поведе в резултата с гол на Аркадиуш Милик в 15-ата минута. Полякът отбеляза с голяма доза късмет, след като центриране на Лоренцо Инсиние бе избито от страна Пеголо право в тялото на нахлуващия в малкото наказателно поле Милик.

В 35-ата минута гол на Мануел Локатели от състава на Сасуоло бе отменен след повторение с ВАР. Любопитното е, че бе разгледата ситуация преди самия гол, при която юношата на Милан си поведе топката с ръка при удар, спасен от Оспина.

През второто полувреме двата тима видимо се изнервиха, а жълтите картони заваляха на поразия. В 72-ата минута Доменико Берарди пробва късмета си с удар от далечна дистанция, който бе насочен много добре в левия ъгъл на вратата зад Оспина, но стражът успя да плонжира и да улови. Две минути по-късно Наполи удвои преднината си с гол на Фабиан Руис. Елсейд Хисай центрира в наказателното поле, а там защитник в "зелено-черно" не успя да изчисти. Топката попадна краката на Милик, който извади към свободния Руис, а полузащитникът със силен удар по земя матира Пеголо. В 88-ата минута Давид Оспина направи страхотно спасяване при удар на Локатели от непосредствена близост./sportal.bg

Main Menu