Рома трудно победи Торино с 3:2

19 Ян 2019 20:02

Отборът на Рома изигра нов драматичен двубой в Серия "А". "Вълците" пропиляха аванс от две попадения, но все пак стигнаха до важен успех 3:2 при домакинството си на Торино. По този начин селекцията на Еузебио Ди Франческо се стабилизира на четвъртото място и дръпна с шест точки на преследвачите си от Лацио.

Двубоят тръгна много добре за домакините, които поведоха след само четвърт час на "Олимпико". Плеймейкърът Николo Дзаниоло демонстрира, че се превръща във все по-ключова фигура за селекцията на "вълците", реализирайки след втория си опит отблизо в мрежата на Салваторе Сиригу.

Положението на "джалоросите" стана още по-комфортно, тъй като в 34-ата минута Сиригу събори откъсващия се Ел Шаарави и реферът Джакомели категорично посочи дузпата. С отговорната задача се нагърби Александър Коларов, който прати съперниковия страж в обратния ъгъл за 2:0.

В края на полувремето Торино бързо можеше да се върне в мача, но изстрел на Яго Фалке срещна гредата.

И по стара традиция, Рома демонстрира своето "по-грозно" лице след паузата, когато до 67-ата минута пропиля изцяло преднината си от два гола. В 51-ата Томас Ринкон отбеляза за "биковете" с премерен удар от границата на наказателното поле.

 

Селекцията на Валтер Мадзари тотално възкръсна благодарение на Кристиан Ансалди, който макар и малко щастливо, засече топката от воле и я прати неспасяемо в ъгъла на Робин Олсен.

Този път обаче драмата за Рома беше с щастлив край, след като трите точки бяха подсигурени след нов гол на домакините. Появилият се принудително, още в началото на двубоя, Стефан Ел Шаарави се превърна в герой, след като получи хитър пас от Лоренцо Пелегрини и отблизо матира Сиригу.

В края Торино можеше да се добере и до трите точки, но малшанс пред попадението имаше звездата Андреа Белоти.

В следващия кръг на Рома предстои тежко изпитание - гостуване на Аталанта. Торино пък приема у дома Интер.

Main Menu