Стоичков събира три "Златни обувки"

22 Ян 2019 17:11

Христо Стоичков ще събере три "Златни обувки" на едно място за безпрецедентна беседа в английския футбол. Кавалерът на "Златната топка" е поканил в своето студио Гари Линекер и Хари Кейн. Срещата ще бъде следващия уикенд в Лондон, а ден по-рано – на 1 февруари, Камата ще представи пред българската общност на Острова официалната си автобиография "Историята", написана в съавторство с известния журналист Владимир Памуков, носител на най-ценния приз в българската журналистика "Черноризец Храбър".

Подобна "кръгла маса" никога не е правена. И тримата великани са вкарали по шест гола на световни първенства. Гари Линекер спечели "Златната обувка" на Мондиал'86, Стоичков триумфира с нея на Мондиал'94, а Кейн я заслужи на последното световно първенство в Русия.

Английските звезди са легенди на Тотнъм. А Кейн дори е и актуален капитан на "Трите лъва" и "шпорите". Заради контузия обаче той ще отсъства два месеца от терена и това ще улесни програмата. Линекер пък отдавна е колега на Стоичков като телевизионен анализатор. В социалните мрежи големият голмайстор често се забърква и в скандали заради коментарите си.

Българската общност в Лондон вече е еуфорично настроена от идването на Стоичков. Той ще представи "Историята" в зала Troxy в Лондон на 1 февруари от 19 часа. Събитието се организира от "Софтпрес" и компания Bulgarian Food UK – Ventex BG. За доброто настроение на гостите ще се грижат шоумените Димитър Туджаров - Шкумбата и журналистът Иво Райчев. Билетите вече са в продажба и в тяхната цена се включва екземпляр от "Историята". Всеки, който присъства, ще получи личен автограф от Кавалера на "Златната топка".

"Историята" се превърна в безпрецедентен бестселър на новото време в българското книгоиздателство. За по-малко от 100 дни в името на рекорда вече са отпечатани 50 000 копия. Предстои и четвърто издание, защото тиража е почти изчерпан, а вече има договорени серия посещения на Камата в Барселона, Чикаго и други чуждестранни градове, които от "Софтпрес" все още не обявяват. Ясна е само датата за събитието зад океана – 4 май. Предстоят също и срещи на феновете на най-великия български футболист и в Северна България, откъдето има много заявки. Според ангажиментите си Стоичков ще подреди програмата си най-късно до края на март, поясниха издателите.

 

Main Menu