Окончателно: Не уважиха молбата на Леванте за служебна победа срещу Барселона

23 Ян 2019 14:07

Спортният трибунал също не уважи молбата на Леванте за изхвърляне на Барселона от турнира за Купата на краля. Валенсианците вече претърпяха два неуспеха на първа и втора инстанция, а сега окончателно бе убита надеждата им да бъдат пратени на четвъртфиналите за сметка на “лос кулес”.

Двата тима се срещнаха в осминафиналната фаза на надпреварата, като в първата среща, спечелена от Леванте с 2:1, каталунците пуснаха в стартовия си състав младата надежда Чуми. Централният защитник обаче имаше пет жълти картона с екипа на дублиращия състав на Барса, в следствие на което в публичното пространство се завъртя казус дали той е имал право да играе на “Сиутат де Валенсия” или е трябвало да изтърпи наказание.

Леванте обаче пропусна регламентирания срок за подаване на контестация, който по принцип е до 48 часа след срещата и входира нужните документи едва след седем дни, когато играчите от Валенсия вече бяха отстъпили с 0:3 на “Камп Ноу” и така бяха отстранени от турнира.

Така валенсианци претърпяха трето поредно крушение на правния фронт, след като първо Дисциплинарната комисия към Кралската федерация на Испания отказа да разгледа искането им, а след това Леванте получи “не” и от Апелативната комисия, за да се стигне до отказ и от Спортния трибунал.

Барселона гостува на Севиля в 22:30 часа днес в първи четвъртфинал за Копа дел рей./sportal.bg

Main Menu