Домакинът на следващото световно достигна до исторически финал в турнира за Купата на Азия

29 Ян 2019 20:35

Катар се класира за финала на турнира за Купата на Азия, след като разгроми с 4:0 домакините от ОАЕ на полуфиналите. Катарците не се уплашиха от канонадата от обувки и сандали, с които бяха замервани от феновете на домакините от трибуните и си гарантираха участие в мача за титлата на 1 февруари срещу Япония.

Буалем Куки с гол в 24-ата минута, който е негов 8-и на турнира, даде преднина на Катар, след като прокара топката под плонжа на вратаря на ОАЕ. Алмоез Али направи 2:0 осем минути преди края на първото полувреме. В последните 10 минути отборът на Катар съвсем довърши домакините с голове на Хасан ел Хейдос в 80-ата и на Хамид Исмаел в 3-ата на добавеното време.

ОАЕ се надяваше да стигне до полуфинал за втори път в историята на турнира, но вероятно ще трябва да изтърпи санкции, след като Али беше уцелен със сандал при радосттта му за втория гол. Хайдос също беше обстрелван с обувки и сандали, празнувайки третото попадение във вратата на Халид Еса. ОАЕ завърши мача с десет души, след като Исмаел Ахмед беше отстранен в 91-ата минута.

Катар е в сериозно обтегнати отношения с останалите страни от Персийския залив, като участието им на финалите беше дълго оспорвано. Но те не само бяха допуснати, но стигнаха и мача за титлата в петък.

Нито един катарски привърженик обаче не е допуснат да влезе на територията на Емирствата и да подкрепя отбора. Единственият катарски гражданин е Сауд ал Моханади, който е член на организационния турнир за Купата на Азия. През месец май 2018 година Катар забрани внос и използване на тяхна територия на продукти от Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Бахрейн./sportal.bg

Main Menu