Грипа хвана и Марица, маричани обаче разгромиха Борислав Първомай в контрола

02 Фев 2019 21:14

След серия от три контролни срещи с отбори с професионален статут днес “Марица” се изправи срещу “Борислав” (Първомай) в четвъртата си проверка. Възпитаниците на Борислав Караматев постигнаха успех с 1:4, като победата е първа в предсезонната подготовка на тима. Двубоят се изигра на градския стадион в Първомай при хубаво време. От състава на пловдивчани липсваха над 10 състезатели по медицински причини. Част от тях са болни, а други са с контузии. Вратарят Илия Николов също не бе на линия по лични причини.

Ерик Смилянов пък е взел решение да напусне отбора и да подсили “Гигант” (Съединение). Групата за мача беше допълнена с голям брой юноши. Някои играчи, които взеха участие в спаринга също бяха с леки контузии. Домакините също имаха сериозни затруднения с окомплектоването на състава, събирайки група от само 13-14 футболиста, като двама от игралите днес бяха с контузии. Динко Митрев и Мартин Здравчев бяха с контузии, не играха плеймейкърът Шабан Османов, халфовете Георги Стайков и Илия Янков.

В 37-та минута “Марица” излезе напред в резултата. След центриране вратаря на домакините не успя да улови, Дарио Тейес овладя и с удар с левия крак откри резултата. В 44-та минута Мартин Анастасов пусна пас към Мирослав Радев, който насочи топката в опразнената врата. И двамата голмайстори през първото полувреме вкараха своите дебютни попадения за “Марица” в контролите.

През втората част постепенно в игра влязоха общо осем юноши. В 53-та минута домакините намалиха на 1:2, а автор на гола бе Динко Митрев. В 60-та минута резултатът стана 1:3. Отново Мирослав Радев получи на втора греда, след пас по земя на Атанас Савов и реализира втория си гол в мача. В 68-та минута Тодор Тимонов изведе Мирослав Радев, който елиминира защитник и насочи топката покрай вратаря, оформяйки своя хеттрик - 1:4. До края на срещата резултатът се запази и така “Марица” постигна първа победа в контролите си през зимния подготвителен период.

Следващата контрола на “Марица” ще бъде на 6 февруари, сряда, срещу състезаващия се в Трета лига - Югозападна група тим на “Оборище” (Панагюрище). Мястото на провеждане на срещата ще бъде уточнен ден по-рано в зависимост от метеорологичните условия. Наред с останалите контроли “Марица” ще изиграе приятелска среща и с “Ботев” (Пловдив). Спарингът ще се състои на 13 февруари, сряда.

Контролни срещи на “Марица” до края на подготовката:
6 февруари – Оборище /Панагюрище/
9 февруари – Сокол /Марково/
13 февруари – Ботев /Пловдив/
16 февруари – Нефтохимик /Бургас/
“Марица”: Горан Гръблев, Йордан Пейчинов, Пламен Табаков, Джунейт Узунов, Атанас Савов, Костадин Дяков, Мартин Анастасов, Мирослав Радев, Милен Танчев, Дарио Тейес, Тодор Тимонов. През втората част в игра влязоха юношите: Иван Мицев, Димитър Русев, Петър Печенков, Атанас Павлов, Мирослав Георгиев, Денис Палков, Петър Сърбов, Георги Иванов.

Main Menu