Парма шокира Ювентус дълбоко в добавеното време в луд мач с шест гола /видео/

03 Фев 2019 00:37

Отборите на Ювентус и Парма завършиха наравно 3:3 в среща от 22-ия кръг на Серия "А". Гостите поднесоха голямата изненада на "Алианц Стейдиъм", изравнявайки в третата минута на добавеното време. Момчетата на Роберто Д'Аверса са първият отбор, вкарал три гола на Юве в Серия "А" през сезона. Парма успя да заличи пасива си от две попадения, а в герой за тима се превърна Жервиньо, вкарал два гола във врата на Матия Перин.

Голямата звезда на италианския шампион Кристиано Роналдо също се отчете с два гола. В 36-ата минута Кристиано Роналдо бе точен за "старата госпожа", а в 62-ата Даниеле Ругани покачи. В 65-ата минута Антонио Бариля намали изоставането на Парма, но само минута по-късно Роналдо вкара втория си гол в срещата. В 74-ата минута Жервиньо също попадна сред голмайсторите след майсторски гол с пета. В третата минута на добавеното време отново Жервиньо успя да вкара топката във вратата на Юве, стреляйки силно от няколко метра, а Перин не успя да блокира силния шут. "Бианконерите" не успяха да се реваншират на своите тифози след отпадането на тима от турнира за Купата на Италия. През седмицата италианският шампион допусна тежко поражение с 3:0 от Аталанта в Бергамо. Днешните две попадения пък изравниха Роналдо с Фабио Куалярела на върха при голмайсторите. Португалецът и ветеранът на Сампдория имат по 16 попадения.

Срещата пропуснаха Джорджо Киелини, Леонардо Бонучи и Андреа Бардзали. И трима лекуват травми, като защитата на Ювентус в днешната среща бе доста прекроена. Хуан Куадрдо също лекува контузия, а Войчех Шчесни остана на пейката за сметка на Матия Перин. 

Във втората минута на двубоя Парма отправи първия точен удар към една от двете врати. Юрай Куцка стреля от колко 25 метра, но право в ръцете на Матия Перин. В следващите минути Юве обгради наказателното поле на гостите, но без сериозен успех. В 34-ата минута цялата защита на Парма изгледа отблизо как Сами Кедира си наглася топката и стреля, а ударът му се отби в левия страничен стълб.

Така се стигна до 36-ата минута, в която Кристиано Роналдо откри резултата. Португалецът вкара 16-ия си гол за Юве в Серия "А", изравнявайки се с Фабио Куалярела на върха при голмайсторите. Роналдо получи добро подаване в наказателното поле от Блес Матюиди, а при удара му имаше и рикошет, който изненада Луиджи Сепе. В 42-ата минута стражът на Парма парира удар на Марио Манджукич.

В 44-ата минута главният съдия Пиеро Джакомели отсъди 11-метров наказателен удар в полза Ювентус. Решението бе доста спорно, а след повторение с ВАР арбитърът видя, че няма нарушение на Якопони срещу Мартин Касерес и промени решението си.

В 57-ата минута Роналдо осъществи страхотен пробив по левия фланг, след което центрира към втора греда, където Сами Кедира връхлетя доста уверено и нацели гредата за втори път в срещата. Три минути по-късно Луиджи Сепе направи феноменално спасяване след техничен удар на Кедира от пеналтерията.

В 62-ата минута Даниеле Ругани удвои преднината на Ювентус. Марио Манджукич проби по лявото крило, след което центрира в наказателното поле. Там Кристиано Роналдо се извиси над всички и продължи към втора греда, където Даниеле Ругани намери топката от въздуха и реализира.
Гостите от Парма намалиха само три минути по-късно с хубав гол на Антонио Бариля, който засече с глава центриране от десния фланг. Почти мигновено Роналдо възстанови преднината на Ювентус от два гола. Манджукич, преместил се на десния фланг, центрира в наказателното поле, а Роналдо надскочи Бастони и матира Сепе.

 

В 74-ата минута Жервиньо вкара топката във вратата на Перин за втори път. Крилото бе намерен в наказателното поле от Юрай Куцка, който асистира и за попадението на Бариля. При подаването Жервиньо отигра технично с петичка, а топката закачи крака на Ругани и излъга стража на Ювентус. И когато изглеждаше, че Ювентус ще спечели трите точки, Парма нанесе своя последен удар. Роберто Инглезе успя да достигне до аутлинията, след което върна топката към дузпата, а там Жервиньо стреля силно. Стражът Перин успя да сложи ръцете си на пътя на топката, но тя огъна ръцете му и влезе във вратата за крайното 3:3./sportal.bg

Main Menu