Рейнджър получи 4 дузпи в един мач, Джерард поиска пета /видео/

03 Фев 2019 11:41

Глазгоу Рейнджърс не срещна никакви проблеми с гостуващия Сейнт Мирън и постигна разгромна победа с 4:0, като по този начин се доближи на 3 точки от вечния си съперник Селтик, който оглавява класирането в шотландското първенство. Двубоят на "Айброкс" ще се запомни отсъдените 4 дузпи в полза на домакините. Три от тях бяха реализирани.

Реферът Андрю Далас посочи бялата точка още в 3-ата минута и защитникът Джеймс Таверние откри резултата. В средата на полувремето "сините" получиха втора дузпа, която обаче Таверние пропусна. Футболистът на Рейнджърс получи шанс да поправи грешката си в 55-ата минута, когато Таверние се разписа за 2:0. Последният наказателен удар беше отсъден в 80-ата минута и ветеранът Джърмейн Дефоу заби втория си гол с екипа на шотландския гранд. Малко по-късно Райън Кент оформи крайното 4:0 с единственото попадение от игра.

Интересна беше реакцията на мениджъра на Рейнджърс Стивън Джерард. Легендата на Ливърпул съжаляваше, че съдията не е дал още една дузпа в полза на неговия отбор.

"Понякога съдиите ти дават дузпа, друг път - не. Днес имаше още едно нарушение в наказателното поле, което реферът явно не видя. Със сигурност Морелос беше фаулиран", заяви бившият английски национал пред ВВС./sportal.bg

 

Main Menu