Рома и Милан не се победиха

03 Фев 2019 23:31

Рома не успя да спечели домакинството си на Милан в среща от 22-ия кръг на Серия "А". Битката на "Олимпико" завърши без победител.

Регистрираният краен резултат бе 1:1.

Точен за домакините бе Дзаниоло, докато за гостите в пореден мач се разписа новото попълнение Кжищоф Пьонтек.

В последните 10 директни срещи между двете единайсеторки домакините имат 5 победи, гостите имат 3, а три пъти двубоите са завършили наравно.

Тифозите на "росонерите" имат своя нов идол, след като и двата гола за успеха за Копа Италия в предишния мач на тима реализира новото попълнение Кжищоф Пьонтек, който вкара и днес.

Първото полувреме стартира доста вяло и бавно и за двете единайсеторки. Те съсредоточиха играта в централната част от терена.
Домакините изглеждаха по-активният отбор на терена, но в 26-ата минута бяха изненадани от съперника си. Новото попълнение Пакета се пребори с Пелегрини за топката на левия фланг и успя да центрира към Кщищоф Пьонтек, а новопривлеченият полски нападател се възползва по най-добрия начин от неразбиратерство в отбраната на “вълците” и с удар от движение от близко разстояние преодоля Робин Олсен.

В минутите след гола на Пьонтек до края на първото полувреме играчите на Еузебио Ди Франческо създадоха някои възможности за изравняване на резултата, но до 1:1 не се стигна, като Донарума имаше някои важни намеси. В самия край на първата част младият страж направи страхотно двойно спасяване след удар с глава на Патрик Шик и последвалата добавка на Джеко.
Така резултатът се запази непроменен до почивката.

Секунди след паузата промяната обаче вече бе факт.

Центриране на Карсдорп доведе до продължително разбъркване в полето на Донарума, последен с топката игра Дзаниоло, който я прати в опразнената пред себе си врата за 1:1.

 

Минути преди края Джеко стреля в левия страничен стълб на вратата, пазена от Донарума, но топката така и не пожела да влезе във вратата.

Така Милан остава с точка повече от днешния си опонент в класирането. "Росонерите" са под номер 4 в подреждането, а съперниците им са с позиция назад.

Main Menu