Избраха Маргаритов за най-добър футболен асистент-съдия на България за 2018-та година, Георги Кабаков втори при главните

08 Фев 2019 09:49

Пловдивчанът Мартин Маргаритов бе избран днес за най-добър асистент-съдия на България за 2018-та година, в класацията на БФС и Асоциацията на футболните рефери.

31-годишният пловдивчанин остана на практика без конкуренция за №1 в традиционната класация, след като през миналата година изкара перфектно цели 10 тежки наряда в Лига Европа, в квалификациите, в Лигата на нациите, а най-престижният от които бе отличното съдийство в мача от групите на Шампионската лига между отборите на Валенсия и Манчестър Юнайтед на митичния стадион „Местая“.
Мартин Маргаритов бе награден за първото място от министъра на спорта Красен Кралев, на стилно тържество в БФС днес пообед.

Престижнана награда за Мартин идва след отличните му оценки и авторитетно съдийство, които получи в поредица от завързани двубои от Лига Европа, младежката и мъжка Шампионска лига и в Лигата на нациите, както и в българския елит, където се справи безупречно.

Нека припомним, че, Маргаритов заедно с Диян Вълков, като асистенти на Георги Какаков, изкараха перфектно 4 поредни тежки мача в Лига Европа през тази година – „Андерлехт“ – „Фенербахче“, „Селтик“ – „Судова“, „Витес“ (Арнем) – „Базел“ и ФК „Копенхаген“ – „Зенит“, преди да им бъде поворено ръководството в най-престижния европейски турнир – Шампионската лига, където направиха дебют.
Малко информация за най-добрия футболен асистент-рефери на България за 2018-а година.

За Мартин Маргаритов пък това е четвърто голямо признание за него в България – нека припомним, че той бе определен за перспективен футболен съдия през 2013-та и най-добър и през 2015 и 2017-та години.

Така 31-годишният арбитър за втора поредна година е определен за най-добър асистент-съдия.

Мартин Маргаритов е международен съдия по футбол от 2013 година, когато ФИФА и УЕФА заедно с Кабаков ги поставят в световната ранглиста.

От тогава досега те се представят отлично и постоянно получават престижни и авторитетни наряди зад граница.

Въпреки младостта си, Мартин направи впечатляващ пробив в съдийството по терените у нас и в Европа. И през миналата 2018-та той бе почти безгрешен през целия сезон у нас, което му донесе заслужено престижното отличие, коментират специалисти.

Мартин Маргаритов е роден на 8 януари 1988 в Пловдив. Започва да съдийства през 2005 година, на 17-годишна възраст. Дебютира в „А” група като асистент през май 2008-а в Бургас, в мача между отборите на „Черноморец” и „Вихрен” (Сандански).

До момента има над 130 мача в „А” група и над 220 в професионалния футбол. Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специалност „Дентална медицина” и освен, че работи активно като стоматолог, той е и университетски преподавател по спортна медицина.

Син е на известния професор по спорт Веселин Маргаритов, зам. – ректор на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“.

Main Menu