Печат на тази страница

Шампионите на двойки на София оупън: Усилията си заслужаваха

10 Фев 2019 21:26

Пресконференция на шампионите на двойки на Sofia Open 2019 Никола Мектич и Юрген Мелцер.

– Поздравления за титлата. Как се чувствате?
– Н.М. Доволни сме, разбира се. Това е първата ни титла заедно. Двубоите ни бяха трудни, в някои от тях се налагаше да спасяваме и мачболи, но се преборихме и сме шампиони.
– Ю.М. Аз нямам какво да добавя. Първо трябва да благодаря на моя партньор, че се съгласи да играе с мен. Аз съм много назад в ранглистата, нямам много шансове да играя в турнири от сериите 250. Ние бяхме практически вън от турнира, срещу италианците трябваше да спасяваме три мачбола, но го направихме и ето, че сме шампиони.

– За трети път играете заедно, а вече сте шампиони. Планирате ли да участвате и на други турнири като тандем?
– Н.М. Честно казано не в следващите месеци. Както каза Юрген, неговият ранкинг не е достатъчно висок, а моят ми позволява да участвам във всички турнири, но ако ни се отдаде възможност в 250 или 500 с удоволствие ще го направим.

– Юрген каза, че играе с Мектич, защото неговият сънародник Александър Пея е контузен. Доволен ли е, че се съгласи и заслужаваха ли си усилията?
– Разбира се, че си струваше. Наслаждавам се на всеки един турнир, в който играем заедно. Миналата година на US Open, след това и в Москва. Радвам се, че мога да заместя добър приятел като Александър, те направиха страхотен тандем, стигнаха до финалите на АТП в Лондон. Така, че, струваше си, усилията ни бяха възнаградени.

Main Menu