Солскяер остава за постоянно треньор на Юнайтед

11 Фев 2019 09:59

Ръководството на Манчестър Юнайтед ще се довери на Оле Гунар Солскяер и ще му предложи постоянен договор, информира “Сън”. Новината бързо беше разгласена и от други издания на Острова. Норвежецът постигна отлични резултати, откакто замени Жозе Моуриньо начело на “червените дяволи”. Под негово ръководство отборът има 10 победи от 11 мача, а феновете са щастливи и от видимата промяна в играта, която е значително по-атрактивна в сравнение с период при Моуриньо.

След победата над Фулъм (3:0) самият Солскяер призна, че е имал разговор с единия от собствениците на клуба - Аврам Глейзър. Макар да не го обяви пред медиите, именно по време на тази среща бившият нападател е научил, че ще получи възможност да продължи да води Юнайтед. Официалното потвърждение ще дойде чак в края на сезона, но решението вече е взето.

Единствената грешна стъпка на клуба от “Олд Трафорд” при Соляскяер беше домакинското равенство срещу Бърнли - 2:2. След като застана на поста в средата на декември, норвежецът стабилизира отбора и го върна в топ 4 на класирането, а освен това елиминира Арсенал за ФА Къп. “Червените дяволи” навлизат в трудна серия, която включва сблъсъците с Пари Сен Жермен на осминафиналите в Шампионската лига, дербито с Ливърпул идния уикенд и гостуване на Челси за ФА Къп.

Въпреки че Юнайтед имаше интерес към мениджъра на Тотнъм Маурисио Почетино, сред шефовете е надделяло мнението, че Солскяер заслужава да му бъда гласувано доверие в дългосрочен план. След края на сезона Мьолде ще получи определена сума като компенсация, а норвежкият специалист ще подпише постоянен договор с “червените дяволи”./sportal.bg

Main Menu