Печат на тази страница

Стивън Петков с уникален дебют гол в Португалия срещу гранд /видео/

11 Фев 2019 10:02

Българският нападател Стивън Петков отбеляза дебютния си гол в португалското първенство. Доскорошният футболист на Ботев (Пловдив) се разписа срещу гранда Спортинг (Лисабон), но неговият Фейрензе отстъпи с 1:3 и остава на дъното в класирането.

Впечатляващото е, че Петков откри сметката си по португалските терени броени минути, след като се появи в игра. Той замени в 72-ата минута бившия футболист на Левски Жоао Силва, а в 76-ата опъна мрежата.

Попадението нямаше голямо значение за изхода на мача, но пък беше много красиво. Петков се възползва от грешка на Франсиско Жерладеш, пребори се за позиция в наказателното поле с Тиаго Илори и с атрактивен ножичен удар направи безпомощен стража на Спортинг Ренан Рибейро.Двубоят започна зле за Фейрензе. Спортинг доминираше и създаде доста положения, но полувремето отиваше към нулево равенство. В 44-ата минута обаче защитникът на домакините Антонио Брисено не се ориентира след едно центриране от левия фланг и си заби нелеп автогол.

Другите две попадения за гостите от столицата отбеляза националът Бруно Фернандеш. В 58-ата минута той засече с глава центриране на Абдулай Диаби, а в 68-ата беше точен от пряк свободен удар за 0:3. После удари часът на Стивън Петков, който вече има 5 мача и 1 гол в португалския елит.

Победата утвърди Спортинг на 4-ото място с 42 точки - седем по-малко от третия Брага. Начело е Порто с 51 точки, а вторият бенфика има 50 след днешната унищожителна акция с 10 гола срещу Насионал (Мадейра). Фейрензе има едва 14 точки, а в следващия кръг гостува именно на Насионал./sportal.bg

Main Menu