Ограничения за ВАР в Шампионската лига

11 Фев 2019 21:30

"Видеосистемата ВАР ще бъде използвана само за ясни и очевидни грешки, когато бъде въведена в Шампионската лига през тази седмица", каза шефът на съдиите в УЕФА Роберто Розети. Много от оплакванията във връзка с ВАР има в германската Бундеслига и в други първенства.

Розети се надява, че това няма да се случи в Шампионската лига с нова технология, която цели да помага на видеоасистентите. "ВАР ще се намеси само, когато има доказателства за ясна и очевидна грешка в четири типа ситуации, които променят мача - голове и нарушения водещи до гол, съмнения за наказателни удари и нарушения за дузпи, директни червени карти и грешно отсъждане", заяви Розети.

"Ще се разглеждат голове, отбелязани след фаул по време на атакуващата фаза, или от засада. Най-новата 3D технология ще помогне да се определи дали е настъпило положение на засада. Убедени сме, че ВАР ще бъде от полза за нашите състезания, тъй като това ще осигури ценна помощ за длъжностните лица и ще ни позволи да намалим погрешните решения. По време на процеса на преглед на място, телевизионните зрители ще бъдат информирани от графики, а ще има и графики, показани на екраните на стадионите, за да могат феновете да разберат какво решение е взето", допълни той./sportal.bg

Main Menu