Фенербахче удари Зенит в първи мач от елиминациите в Лига Европа

12 Фев 2019 22:47

Намиращият се в криза тима на Фенербахче надви с 1:0 водача в руската Премиер Лига Зенит в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа. Ислам Слимани реализира единственото попадение в срещата в 21-ата минута, а Роберт Мак пропусна дузпа за гостите от Санкт Петербург. Фенербахче е в неочаквано незавидно положение в турското първенство, в което в момента е 14-и в класирането от общо 18 отбора, но тази вечер намери сили да зарадва своите привърженици. Зенит пък разочарова с представянето си и не успя да постигне удобен за тима резултат.

В 21-ата минута Ислам Слимани изведе домакините напред в резултата. След центриране от ъглов удар отбраната на питерци не реагира по най-добрия начин и Слимани получи шанс да стреля от близко разстояние. Алжирският нападател не пропусна да изпрати топката във вратата на безпомощния Андрей Луньов и първият гол в Лига Европа през 2019 година бе факт.

В следващите минути Луньов имаше немалко работа, като в една ситуация направи блестящо спасяване след шут на Елиф Елмас. Мачът се развиваше много добре за домакините, но в края на първото полувреме наивна проява на Мехмет Топал в защита можеше да обърне развоя на срещата. Гостите, които изглеждаха беззъби в атака до този момент, получиха право да изпълнят дузпа 2 минути преди края на първата част. Топал ритна Себастиан Дриуси в наказателното поле и реферът Руди Буке посочи бялата точка. Зад топката застана Роберт Мак, а стражът Харун Текин изби топката, която след това се отби от напречната греда. Текин успя много бързо да се ориентира в ситуацията и улови топката преди играч на Зенит да може да направи добавка и резултатът остана непроменен.

Второто полурвеме бе по-скоро скучно и опасностите пред двете врати бяха много малко на брой. Гостите от Санкт Петербург се активизираха, но просто не можаха да сътворят почти нищо по-запомнящо се в атака. Така Фенербахче взе крехък, но важен аванс преди реванша, като не допусна гол във вратата си./sportal.bg

Main Menu