Ювентус загря за Атлетико с класика, Дибала се завърна със страхотен гол

15 Фев 2019 23:43

Италианският хегемон Ювентус загря за сблъсъка от 1/8-финалите в Шампионската лига срещу Атлетико Мадрид с изразителен успех с 3:0 над предпоследния в Серия А Фрозиноне в двубой от 24-ия кръг.

Попаденията за "Старата госпожа" отбелязаха Пауло Дибала (6), Леонардо Бонучи (17) и Кристиано Роналдо (63). В класирането "бианконерите" събраха 66 точки и дръпнаха с 14 т. пред втория Наполи, който в неделя приема Торино. Фрозиноне остава на предпоследната 19-та позиция с 16.

Срещата започна със сериозен натиск на домакините, който даде резултат още в петата минута. Кристиано Роналдо получи топката пред наказателното поле и я насочи към Пауло Дибала, който със силен удар изненада стража на Фрозиноне Марко Спортиело за 1:0. Ювентус продължи с активната си игра в търсене на ново попадение.

В 16-ата минута резултатът беше удвоен от Леонардо Бонучи, който се оказа на точното място при едно разбъркване след изпълнение на ъглов удар, като първоначалният удар към вратата на Фрозиноне беше на Сами Кедира. Футболистите на треньора Масимилиано Алегри заиграха много освободено след второто попадение. Гостите организираха първата си добра атака едва след половин час игра, а Даниел Чофани успя да нанесе удар с глава, но неточен.

Малко по-късно Роналдо проби през центъра, стреля, но ударът му беше блокиран. Полувремето се доигра в спокойно темпо, като в последните две минути играта беше изцяло в половината на Ювентус, но футболистите на Фрозиноне нямаха идея как да завършат атаките си.

В началото на втората част играта малко се поизнерви, тъй като футболистите на Фрозиноне започнаха да действат по-грубо. Ювентус беше близо до трети гол след центриране на Дибала отдясно, но топката беше отклонена от играч в жълто и не стигна до Кристиано Роналдо, който беше на удобна позиция. В 54-ата минута португалецът пропусна да накаже грешка в отбраната на Фрозиноне, след като беше намерен в наказателното поле от Кедира.

Така се стигна до 63-ата минута, когато резултатът стана 3:0 след гол на Кристиано Роналдо, който се възползва от отлично подаване на Марио Манджукич отдясно. Секунди след попадението португалецът отстъпи мястото си на Федерико Бернадески. Темпото на игра рязко спадна и до края мача се доигра на ходом./sportal.bg

Main Menu