Феноменалната Микаела Шифрин стана първата жена с 4 поредни титли в слалома

16 Фев 2019 20:25

Зведата в алпийските ски Микаела Шифрин продължава продължава да жъне феноменални успехи! Американката стана първата жена в историята с 4 поредни световни титли в слалома.

Тя триумфира на световното първенство в Оре след страхотен втори манш. 23-годишната състезателка даде общо време 1:57:05 минута, с което не остави шансове на конкурентките си.

Шифрин бе трета след първото спускане, като бе на 15 стотни спрямо лидерката Уенди Холденер. С 59:82 секунди във втория манш обаче американката зае първото място.

Втора от първото спускане бе Ана Свен Ларсон, която се оказа и единствената, доближила се до Шифрин. Времето на шведката бе второто най-добро и във втория манш, а в общото класиране тя остана на 58 стотни спрямо 23-годишната шампионка.

Трета се нареди чехкинята Петра Влъхова, която прибави днешния си бронзов медал към златното си отличие в гигантския слалом и среброто в комбинацията. Влъхова бе пета след първия манш, но във втория направи страхотно спускане и намери място на призовата тройка с изоставане от 1.03 секунда от Шифрин.

За Шифрин пък това е първо световно първенство, на което печели два златни медала. Тя триумфира и в супергигантския слалом, с което общо златните ѝ медали от Световни първенства са пет.

Main Menu