Каляри с обрат срещу Парма, Десподов помогна на сардинци

16 Фев 2019 21:07

Kaляри направи пълен обрат и победи с 2:1 Парма в първия мач от днешната програма на 24-ия кръг на Серия А.

Българското крило на домакините Кирил Десподов отново започна от пейката, но влезе в игра десет минути след началото на втората част и донесе осезаем импулс в играта на сардинци.

Срещата на "Сант'Елия" започна по-добре за домакините, които записаха няколко опасни атаки чрез Пелегрини, Паволети и Дайола. Парма обаче успя да удари в една от малкото си атаки, след като Юрай Куцка бе точен след центриране на Масимо Гоби.

След почивката Каляри отново пое инициативата, но атаките им бе стигаха до опасна близост до Лудижи Сепе. Това накара Роландо Маран да пусне в игра Кирил Десподов още в 55-та минута. Влизането на българина донесе нужния импулс в играта на домакините и скоростта на крилото застраши на няколко пъти защитата на Парма.

Така се стигна до 66-та минута, когато при центриране от пряк-свободен удар с глава игра Чепители и на метър от гол линията Паволети засече за 1:1.

Каляри продължи да е по-активният отбор на терена и логично в 86-та минута центриране отляво беше засечено отново от Паволети, който с глава заби топката в далечния ъгъл и вдигна всички по трибуните на крака.

В самия край на мача обаче Жоао Педро беше изгонен с два жълти картона за отрицателно време и остави Каляри с човек по-малко да брани крехката си преднина

Така Каляри записа първата си победа от 26-ти декември 2018г. насам,след като постигна три загуби в последните си три мача. Така сардинци събраха 24 пункта и се изкачиха до 14-то място - на шест точки от зоната на изпадащите. Парма пък са 12-ти с 29 точки.

Main Menu