Реал пак се издъни жестоко в Испания

17 Фев 2019 16:10

Отборът на Реал Мадрид допусна шокиращ обрат и загуби с 1:2 у дома от Жирона в дуел от 24-тия кръг на Ла Лига. Поражението на практика сложи край на ентусиазма на "белите" и отдалечи "лос меренгес" на цели девет точки от лидера Барселона.

Каземиро откри в 25-ата минута, а попадения на Кристиан Стуани (65 - дузпа) и Кристиан Порту (75) оставиха мадридския тим с празни ръце. На всичко отгоре Серхио Рамос беше изгонен в 90-ата минута. Очаква се капитанът да не играе срещу Леванте и да бъде на линия за сблъсъка с Барселона от 26-ия кръг на Примера.

Наставникът на "белите" Сантиаго Солари направи шест промени от мача с Аякс в Шампионската лига, включвайки в игра Алваро Одриосола, Рафаел Варан, Марсело, Дани Себайос, Лукас Васкес и Марко Асенсио. Карим Бензема отново не получи почивка и беше призван да води атаката. Треньорът на гостите Еусебио подреди 5-4-1 с Кристиан Стуани най-отпред.

Едва минута след началото на двубоя Стуани изскочи зад защитата и сам срещу Тибо Куртоа стреля в неговото лице. Ситуацията не се броеше заради вдигнат флаг на засада. След това положение топката се движеше предимно в средата на терена и в половината на каталунците. Столичани установиха контрол върху кълбото и търсеха пространства към наказателното поле на "червено-белите".

В 17-ата минута Лукас Васкес направи страхотен рейд, влезе в наказателното поле и пропусна сам срещу Ясин Буну. Стражът на жиронци излезе, скъси ъгъла и затрудни галиския футболист. В рамките на 19-ата минута стана "горещо" и пред двете врати. Първо, Асенсио центрира опасно в малкото наказателно, където не намери свой съотборник. При ответната атака Марсело действа неориентирано и изпусна Стуани. Уругвайският голов хищник шутира от 20 метра - Куртоа плонжира и изби.

В 25-ата по-настойчивата игра на "лос меренгес" даде резултат. Тони Кроос центрира отдясно, Педро Алкала и изпусна Каземиро, който отбеляза хубав гол с глава. Бразилецът заби със сила кълбото от около десет метра в десния ъгъл на Буну - 1:0. В 31-ата мадридският тим беше на сантиметри от втори гол. Одриосола пусна остра топка в малкото наказателно поле, а шпагатът на Бензема закъсня.

В 40-ата Марсело отправи страховит шут от 19 метра и топката профуча много близо до сглобката. В ответната акция Алекс Гранел също заложи на силата от 23 метра - кълбото прелетя покрай гредата. В 41-ата Бензема напредна фронтално, разсече защитата и избра удар в близкия ъгъл - вратарят Буну съумя да избие. В 44-тата Марсело насочи в мрежата, но след явна засада. Като цяло по-добрата игра на Мадрид заслужено им спечели преднина преди почивката.

Реал стартира силно второто полувреме в търсене на втори гол. В 46-ата Марсело шутира и Буну изби над гредата. В 48-ата Бензема се възползва от карамбол, топката попадна на крака му и той стреля от 14 метра. Кълбото рикошира и премина много опасно до гредата. В 52-ата Бензема игра хитро без топка, освободи се от своя пазач и получи на далечната греда. Там той стреля с глава - неточно, от външната страна на мрежата.

В 59-ата гостите от "Монтиливи" изпуснаха кристално голово положение. Порту центрира отдясно, Стуани надскочи Одриосола и свали топката с глава към Алейш Гарсия. Куртоа беше на земята, а Алейш Гарсия се сдоби с възможност да стреля от шест метра, заложи на силата и изрита кълбото над гредата.

В 63-ата жиронци отново пробиха отбраната на Мадрид. Стуани стреля с глава от пет метра и нацели близката греда. Отбитата топка попадна у Дъглас Луис, който стреля по посока на вратата, а Серхио Рамос игра като вратар, блокирайки с ръце удара. Съдията посочи бялата точка без колебание, а Стуани реализира дузпата - 1:1.

В 67-ата капитанът Рамос поиска нарушение срещу себе си и дузпа. Повторенията показаха, че борбата за висока топка е чиста. Секунди по-късно се получи разбъркване в наказателното поле на гостите и атаката завърши със силен удар над гредата. В 70-ата момчетата на Еусебио можеха да нанесат втори тежък удар. Порту и Алейш Гарсия направиха двойно подаване, а "деветката" на Жирона шутира мощно, за да тресне близката греда пред погледа на статичния Куртоа.

В 75-ата каталунският тим наказа европейския шампион със светкавична контра. Гостите наситиха зоната пред наказателното поле на мадридчани, а Тибо Куртоа не реагира достатъчно добре при удар на Антони Лосано. Порту изпревари Марсело за добавка и реализира с плонж след насочване в близкия ъгъл през ръцете на белгийския страж - 1:2.

Последваха два много опасни удара на Винисиус Жуниор. В 77-ата той стреля фалцово над гредата. В 80-ата Бензема не успя да стреля от осем метра, топката стигна до бразилеца, който отправи "свръхзвуков" удар от 19 метра - покрай гредата. В 84-ата Гарет Бейл изпусна "Чоко" Лосано при статично положение. Играчът на Жирона стреля с глава от пет метра, Куртоа нямаше никакви шансове, но топката прелетя над гредата. Две минути по-късно Бензема изведе уелския нападател, който не намери вярното продължение при среща очи в очи с Буну. Топката беше висока, Бейл вдигна крак и опита техничен удар - стражът вдигна ръце и отрази.

В 90-ата Серхио Рамос беше изгонен с втори жълт картон заради опасна игра. Капитанът опита задна ножица, но нацели съперник в лицето. Натискът на домакините в края не накара гостите да сгрешат и те взеха победата. При последния шанс за изравняване Куртоа влезе в наказателното полер при корнер и нанесе нелош удар с глава, при който топката премина на около метър от страничната греда.
Реал Мадрид прекъсна поредица от пет последователни победи в Ла Лига. До този мач пък Жирона имаше четири поредни загуби в първенството, а последният им успех датираше от 25 ноември./sportal.bg

Main Menu