Уникална ситуация с ВАР помогна на Фиорентина, лъсна негативната страна на системата /видео/

17 Фев 2019 16:44

Отборът на Фиорентина победи с 4:1 като гост СПАЛ в мач от 24-ия кръг на италианското първенство. Двубоят ще се запомни най-вече с решението на съдията Лука Пайрето да отмени гол на СПАЛ за 2:1 в 76-ата минута с помощта на системата ВАР, като в същото време назначи дузпа в полза на гостите от Флоренция. Така вместо СПАЛ да поведе с 2:1, помогна на “виолетовите” излязоха напред със същия резултат, а после реализираха още две попадения и грабнаха трите точки.

Мачът започна с решаваща намеса на Мануел Ладзари, който попречи още в първите секунди на Кристиано Бираги да изведе тима от Флоренция напред в резултата. В 12-ата минута пък тъкмо Ладзари получи контузия и трябваше да бъде принудително сменен.

В 36-ата минута стражът на Фиорентина Албан Лафонт парира изстрел на Ясмин Куртич, но Андреа Петаня бе на точното място и направи добавка, извеждайки СПАЛ напред в резултата. Минута преди края на първата част Едмилсон Фернандес изравни с блестящ шут от дъгата на наказателното поле.

В 76-ата минута Федерико Киеза падна в наказателното поле на СПАЛ, а в последвалата контраатака Матиа Валоти вкара гол. След консултация с ВАР обаче Пайрето реши да отсъди дузпа в полза на Фиорентина, която Жордан Верету превърна в гол. Резервата Джовани Симеоне бе точен за 1:3 в 81-ата минута. Той пое топката от центъра и след страхотен индивидуален пробив опъна мрежата зад Емилиано Вивиано. Крайния резултат оформи бразилецът Жерсон с попадение в 88-ата минута. Жерсон наказа разсеяната игра на Валоти, който позволи на бразилеца да му отнеме топката и да се озове очи в очи с Вивиано. С удар по земя Жерсон с лекота преодоля стража на СПАЛ, който в кариерата си е носил и екипа на Фиорентина.

Тимът на Стефано Пиоли няма загуба в последните си 6 мача за първенство и заема осмо място в класирането с 35 точки. СПАЛ е 15-и с 22 точки./sportal.bg

Main Menu