Септември удари Берое и завърза още повече битката за топ 6

17 Фев 2019 17:07

Заралии имат за цел класиране в евротурнирите, но днес допуснаха грешна стъпка на "Васил Левски", още повече след вчерашната победа на Ботев (Пловдив) над Славия, с която "канарчетата" ги изместиха от четвъртото място. Септември вече е на 12-а позиция и днешните точки са много ценни за тима. 

Преди днешната среща двата отбора се бяга срещу помежду си общо пет пъти в Първа лига, като и петте мача бяха завършили с успех за Берое. Головата разлика бе 14:5 в полза на старозагорци. 

Във втората минута Септември опита да застраши вратата на Душан Перниш с удар на новото попълнение Кристофър Мандианго, но ударът на крилото бе уловен от стража. В 14-ата минута удар на Мартин Камбуров не намери очертанията на вратата.

В 25-ата минута Септември поведе в резултата. Столичани организираха добра атака, при която Румен Чандъров пусна добър извеждащ пас към Кристофър Мандианго в коридор, а нападателят не сбърка, излязъл очи в очи с Перниш. Пет минути по-късно Мартин Камбуров получи добро подаване от фланга, овладя, завъртя се и стреля, но в аут.

В 37-ата футболистите на Христо Арангелов удариха страничния стълб. Донякъде случайно топката се отби в крака на Александър Василев при центриране от десния фланг и се насочи застрашително към горния ъгъл на вратата. Минута по-късно Перниш боксира с една ръка опасно центриране от лявото крило.

В 54-ата минута Александър Башлиев центрира към Мандианго в наказателното поле, а нападателят стреля с глава в ръцете на Перниш от няколко метра. Няколко минути по-късно Асен Чандъров стреля неточно с глава. В 71-ата минута гол на Мартин Камбуров бе отменен заради положение на засада. Нападателят не успя да се изтегли навреме при центриране на Иван Милчев.

В 72-ата минута отборът на Берое остана с човек по-малко. Ерол Алкан извърши доста грубо нарушение срещу Георги Стоичков в средата на терена, а главният съдия Валентин Железов не се поколеба да му покаже втори жълт и респективно червен картон. В следващите минути футболистите на Александър Томаш натиснаха сериозно своя съперник, но не успяха да създадат чисто голово положение./sportal.bg

Main Menu