Интер бие пред погледа на Икарди

17 Фев 2019 21:44

Интер постигна драматичен и в същото време много важен успех над Сампдория в среща от 24-ия кръг на Серия "А". "Нерадзурите" се наложиха с 2:1 над генуезци, като и трите попадения паднаха в рамките на пет минути. Интер поведе чрез Данило Д'Амброзио в 73-ата минута, а две минути по-късно Маноло Габиадини изравни за Самп. В 78-ата минута Интер отново поведе в резултата с хубав гол на Раджа Наинголан.

"Нерадзурите" за втори пореден мач бяха без своя бивш капитан и нападател Мауро Икарди, който обаче наблюдава срещата от трибуните.

Първото полувреме бе по-добро за домакините, като още в началните минути Лаутаро Мартинес и Перишич застрашиха с хубави удари Емил Аудеро.

Първата възможност пред Сампдория се откри чак в 18-та минута, но удар с глава на Тонели мина встрани. В самия край на полувремето Политано и отново Перишич стреляха отлично, но стражът на гостите отново беше на правилното място.

След подновяването на играта Самп започна по-добре и Куалярела и Дефрел отправиха опасни удари, с които Ханданович се справи. В 73-та минута обаче започнал натиск на Интер се увенча с успех. Иван Перишич достигна топка до левия корнер и се впусна в пробив към наказателното, който превърна в остро паралелно на гол линията центриране, което влизащият на скорост Д'Амброзио заби в мрежата за 1:0.

Малко над минута по-късно обаче Сампдория изравни. Куалярела получи в наказателното поле, но беше съборен, след кето Габиадини се ориентира най-добре в ситуацията, отне топката и с хубав изстрел по земя отбеляза за 1:1.

Емоциите обаче не бяха привършили, след като две минути по-късно Интер стигна до корнер, който беше изчистен, но стигна до Найнголан. Белгиецът стреля силно извън наказателното поле и намери близкия ъгъл, за да изведе отбора си напред в резултата за втори път в мача.

Атаките на Сампдория в края на срещата бяха многобройни, но генуезци така и не стигнаха до нов гол и трябваше да се примирят с поражението. То е вече трето поредно за тях в елита на Италия и мненията, че тимът е в криза се потвърдиха. Интер пък си върна четирите точки преднина пред Милан след вчерашната победа на "росонерите" срещу Аталанта.

Main Menu