Рома с трудна, но важна победа в Серия А

18 Фев 2019 23:38

Отборът на Рома постигна трудна победа с 2:1 срещу коравия състав на Болоня. Двата тима се изправиха един срещу друг на “Олимпико” в последен мач от 24-ия кръг на Серия “А”. Домакините все пак показаха класа и успяха да измъкнат трите точки с попадения на Александър Коларов от дузпа в 56-ата и Федерико Фасио в 73-ата минута, а за почетния гол за гостите реализира Никола Сансоне в 84-ата минута. Играчите на Синиша Михайлович могат много да съжаляват, че не взеха нещо от този двубой, тъй като пропуснаха доста добри положения, а нацелиха и греда. Робин Олсен обаче отказа нападателите на съперника с блестящите си намеси тази вечер.

В началото на мача Рома имаше инициативата и в 15-ата минута Костас Манолас стреля с глава над вратата, а пет по-късно Николо Дзаниоло бе изведен на добра позиция, но ударът му бе разочароващ.

След това обаче Болоня бе отборът, който създаде по-добрите възможности и по чудо не се стигна до гол. В 23-ата минута страхотен шанс се откри пред Роберто Сориано, но изстрелът му бе неточен. В 36-ата минута нападателят имаше нова отлична възможност, като този път Робин Олсен се намеси добре и опази вратата си.

В края на полувремето шведският страж се отличи с нови прекрасни намеси. В 43-ата минута Андреа Поли опита прехвърлящ удар и Олсен изби, топката обаче стигна до Симоне Едера, който опита да вкара от малък ъгъл, но вратарят отново се намеси блестящо. В 45-ата минута пък и късметът бе на страната на домакините, след като Сориано бе изведен в наказателното поле, но стреля в напречната греда.

В началото на втората част обаче Рома започна добре и в 56-ата минута Стефан Ел Шаарауи технично се измъкна в наказателното поле и бе повален за дузпа, която Александър Коларов хладнокръвно реализира за 1:0.

Болоня можеше бързо да се върне в мача. В 58-ата минута Сориано отправи пореден опасен изстрел, но и този път Олсен бе непробиваем.

В 73-ата минута домакините се добраха и до втори гол. При едно центриране от корнер топката бе продължена с глава към Федерико Фасио, който от воле бе точен за 2:0.

В 84-ата минута обаче гостите все пак върнаха интригата. Никола Сансоне получи в наказателното поле, освободи си позиция за удар и прати кълбото в мрежата за 2:1.

Все пак в оставащите минути Рома удържа победата и събра 41 точки, като се намира на 5-ата позиция в класирането. Болоня пък продължава битката за оцеляването си в елита, като възпитаниците на Синиша Михайлович се намират в опасната зона на 18-ото място с 18 точки./sportal.bg

Main Menu