Верея измъчи и Дунав, но този път загуби

20 Фев 2019 15:37

Отборът на Дунав спечели важни три точки в борбата си за оцеляване. Тимът на Людмил Киров се наложи с 1:0 над Верея в ранния мач от програмата на днешния междинен 22-и кръг в Първа лига. Единственото попадение за русенци отбеляза Светослав Ковачев в 57-ата минута. В предишния кръг Дунав загуби с 0:3 от Етър, а Верея сензационно удържа 0:0 срещу лидера Лудогорец.

Треньорът на “драконите” Людмил Киров не можеше да разчита отново на трайно контузения Илия Мунин. Аут днес бе и Христо Попадийн заради натрупани жълти картони. В състава след наказание се завърна капитанът Мартин Ковачев.

През седмицата около Верея избухна скандал, след като се разбра, че клубът е бил глобен по подозрение в уреждане на мачове. Днес тимът бе воден от украинския треньор Олександър Севидов, след като документите му вече са уредени.

В 14-ата минута Генадий Ганев направи прекрасно спасяване, с което запази мрежата си суха. Рикошет в тялото на негов съотборник можеше да на изпрати топката директно във вратата на Верея, но стражът бе на висота. Минута по-късно Мартин Станкев можеше да изведе Дунав напред в резултата, но ударът му излезе в аут. В 32-ата минута Генадий Ганев парира удар на Диян Димов. Обръчът около вратата на старозагорци се затягаше и в следващите минути, но без успех за Дунав.

В 43-ата минута гостите от Стара Загора разиграха добре пред наказателното поле, след което последва пас в наказателното поле, при който Благой Макенджиев успя да излезе и да предотврати опасността. В добавеното време на първата част Диян Димов засече с глава центриране от десния фланг, но отново не успя да насочи удара си в очертанията на вратата.

В 57-ата минута Светослав Ковачев изведе Дунав напред в резултата. Драгош Фирцулеску проби по левия фланг и центрира балонно в наказателното поле, а там юношата на Лудогорец се възползва от грешка в защитата на Верея и засече от въздуха топката с левия си крак. Попадението бе второто за младока от началото на сезона. Неразбирателство между Благой Макенджиев и Мартин Ковачев можеше да доведе до гол във вратата на русенци.

Двамата не показаха добра комуникация и топката се отправи застрашително към вратата, но бранителят успя да изчисти с шпагат от самата голлиния. В 72-ата минута Ганев спаси удар на Ахмед Ахмедов от далечна дистанция. В 79-ата минута чудесна намеса на Иво Иванов предотврати сигурен втори гол във вратата на Верея./sportal.bg

Main Menu