Левски не сгреши този път

21 Фев 2019 01:21

Левски прекъсна серията си от 9 мача без победа и надви с 2:0 Витоша (Бистрица). Срещата бе от 22-ия кръг на Първа лига. Головете на Националния стадион "Васил Левски" бяха дело на Паулиньо (22) и Станислав Костов (42).

Успехът бе дебютен за новия треньор на "сините" Георги Дерменджиев. Така столичани остават на трето място във временното класиране с 45 точки, като изостават на три пункта от ЦСКА преди сблъсъка между двата тима в неделя.

Двубоят започна на бавни обороти, като в началните минути нито един от двата отбора не успя да стигне до голова опасност. В 13-ата минута Костов опита да изненада Василев с удар от въздуха, но прати топката над вратата.

В 21-ата минута Лазаров стреля от пряк свободен удар, но Михайлов внимаваше. Минута по-късно "сините" излязоха напред в резултата. Давиде Мариани отне топката от играч на Витоша и пусна хитър извеждащ пас към Паулиньо. Бразилецът остана очи в очи с Василев и с удар по диагонала вкара за 1:0.

В 27-ата минута Михайлов изби опасен удар на Лазаров от фаул. Малко по-късно бразилецът бе изведен отляво, но Василев успя да блокира удара му.

В 38-ата минута Паулиньо можеше да вкара втори гол. Крилото изскочи от втора позиция при центриране на Мариани от пряк свободен удар, но прати топката покрай вратата.

Четири минути по-късно Левски стигна до втори гол. Василев сбърка при изнасянето на топката, Паулиньо отне и изведе Станислав Костов. Нападателят преодоля стража на "тигрите" и с удар от малът ъгъл вкара за 0:2. Това бе 17-и гол за благоевградчанина в Първа лига, с който излезе еднолично на първо място при голмайсторите.

Втората част започна с по-активни действия на символичните домакини. В 47-ата минута удар на Христов бе блокиран от защитник в синьо. Десет минути по-късно Василев се справи с удар на Паулиньо.

В 59-ата минута Румен Гьонов можеше да вкара страхотен гол, след като засече от въздуха центриране на Георги Амзин, но топката мина покрай дясната греда на "сините".

Три минути след това удар с глава на Яблонски след центриране от корнер излезе в аут. В 72-ата минута Кабрал стреля след центриране на Горанов, но Василев успя да избие в корнер. След изпълнението на ъгловия удар Лазаров можеше да си вкара автогол, след като игра с топката, но кълбото премина в близост до гредата.

Три минути след това Паулиньо намери Кабрал пред наказателното поле, крилото се освободи и потърси далечния ъгъл, но топката мина покрай вратата. В 78-ата минута Всаилев спаси опасен удар на Райнов след центриране от корнер.

Малко по-късно резервата Валери Божинов опита да вкара ефектен гол със задна ножица след центриране на Кабрал, но отново вратарят на Витоша показа добър рефлекс и изби.

Малко преди края на срещата Божинов получи контузия и напусна терена./topsport.bg

Main Menu