Славия победи Септември

10 Мар 2019 14:31

Отборът на Славия победи като гост Септември с 2:1 в мач от 25-ия кръг на Първа лига. Първото попадение реализира Цветелин Чунчуков в деветата минута от дузпа, а в 57-ата Кристофър Мандиангу изравни.
В 68-ата минута тимът от Овча Купел отново излезе напред, като Дарко Тасевски отбеляза майсторски гол, който е негов първи за "белите".

В игра за Славия след контузия се завърна Георги Йомов, който се появи на терена през вторите 45 минути.

През първото полувреме Славия бе по-активният отбор и създаде няколко опасности. От своя страна пък Септември не успя да застраши сериозно стража Янко Георгиев.

Първата голова опасност бе пред вратата на Георгиев в третата минута, когато Дарко Тасевски шутира от границата на наказателното поле, но за късмет на стража не уцели очертанията на вратата.

В деветата минута "белите" поведоха. Точен бе Чунчуков от дузпа, след нарушение срещу Радослав Кирилов - 0:1!

В 44-ата минута Стефан Ашковски пропусна добра възможност да удвои резултата. Футболистът на "белите" се възползва от груба грешка на играч на Септември, но от 10-11 метра не успя да отбележи, като топката профуча на сантиметри от левия стълб.

През второто полувреме Септември се активизира и започна да създава неприятности пред противниковата врата.
В 57-ата Кристофър Мандиангу изравни. Фланговият футболист се възползва от груба грешка на вратаря на Славия Георги Георгиев, който излезе неразчетено, и опъна мрежата - 1:1!

Три минути по-късно възпитаниците на Христо Арангелов можеше да стигнат по пълен обрат, но Димитър Костадинов пропусна от чиста позиция.
В следващите минути Славия успя да се съвземе и дори стигна до нов гол. Автор на попадението бе Дарко Тасевски в 68-ата минута. Техничарят майсторски забоде кълбото в десния ъгъл - 1:2!

В 90-ата минута Асен Чандъров излезе на чиста позиция и отправи силен изстрел, но Георгиев реагира светкавично и изби в корнер. По този начин Славия успя да съхрани крехката си преднина./sportal.bg

Main Menu