Интер с важна победа, Каляри пак загуби

10 Мар 2019 19:37

Днешната програма на мачовете в Италия започна с двубоя Болоня - Каляри, спечелен с 2:0 от домакините. Кирил Десподов все пак попадна в групата на гостите, след като през седмицата страдаше от разтежение и до последно беше под въпрос. Попаденията отбелязаха Ерик Пулгар от дузпа (34’) и Роберто Сориано (77’). Домакините заслужено се поздравиха с успеха, като само убедителните изяви на вратаря на сардинци Алесио Краньо предотвратиха по-разгромен резултат. Гостите, от друга страна, играха много плахо, като Десподов не получи много шансове да покаже качествата си. Още по-лошото е, че Болоня, който се намира в зоната на изпадащите, намали изоставането си от Каляри на едва 6 точки.

Интер отпразнува своята 111-а годишнина с успех с 2:0 над СПАЛ в среща 27-ия кръг на Серия "А". Матео Политано изведе гранда от Милано напред в резултата с гол в 67-ата минута, а в 77-ата Роберто Галярдини удвои с мощен шут. “Нерадзурите” се разминаха с победата в последните два кръга, а и преди дни направиха 0:0 с Айнтрахт (Франкфурт) в Лига Европа.

Неприятните новини за Интер след днешния двубой са контузиите на Марсело Брозович и Жоао Миранда, които бяха заменени принудително. Хърватинът получи разтежение и напусна игра в 41-ата минута, а изразът на лицето му показа, че болката, която изпитва, е доста сериозна. Миранда пък получи удар в лицето от Андреа Петаня. Бразилецът все пак доигра първото полувреме, но на почивката бе заменен от Андреа Ранокия, като по последни информации защитникът е с фрактура на носа. И докато Миранда е със статут на резерва в Интер, то контузията на Брозович е сериозен удар за Интер преди реванша с Айнтрахт (Франкфурт) в четвъртък и Дербито на Милано с Милан следващата неделя.

Андреа Белоти донесе обрат за Торино при гостуването на "биковете" на Фрозиноне. Отборът на Валтер Мадзари победи с 2:1, като вторият гол на италианския национал бе доста красив и дошъл след ножичен удар. В края на първото полувреме Лука Паганини даде аванс на домакините, които обаче не успяха да задържат преднината си след почивката. В 56-ата минута Белоти изравни с изстрел с глава. Нещата вървяха към равенство, но голмайсторът на Торо каза тежката си дума в 78-ата минута. Тогава се получи разбъркване пред вратата на Марко Спортиело, а топката се спря в мрежата след акробатично изпълнение на Белоти. Реализаторът вече има десет попадения на сметката си през сезона, а тимът на Мадзари остава в борбата за европейските позиции в Серия "А".

 

Резулати:

Болоня - Каляри 2:0
1:0 Ерик Пулгар (34 д.)
2:0 Роберто Сориано (77)

Фрозиноне - Торино 1:2
1:0 Паганини (42`)
1:1 Белоти (56`)
1:2 Белоти (77`)

Интер - СПАЛ 2:0
1:0 Политано (67`)
2:0 Галярдини (77`)

Сампдория - Аталанта 1:2
0:1 Запата (50`)
1:1 Куалярела (67`-дузпа)
1:2 Госенс (77`)

Main Menu