Лудогорец удари с 2:0 Левски на Герена

10 Мар 2019 19:52

Отборът на Лудогорец сякаш елиминира един от основните си конкуренти за титлата на България. Този следобед "орлите" спечелиха гостуването си на Левски с 2:0, като по този начин се откъснаха на цели 8 точки пред "синия" си опонент. Всичко това означава, че оттук насетне разградчани основно ще обръщат поглед към заемащия второ място в таблицата ЦСКА.

 

А успехът на 7-кратните първенци бе напълно заслужен. "Зелените" бяха авторите на по-футболните моменти, а позитивната за тях развръзка дойде след голове на Марселиньо в 20-ата минута и Лукоки в 91-ата. Победата за въпросния клуб можеше да бъде още по-изразителна, но веднъж гредата удари Кешеру, а пък с разочароващи пропуски блеснаха Вандерсон и Шверчок.

 

По този начин Стойчо Стоев беляза с триумф своя повторен дебют като треньор на лудогорци. Той регистрира и рекорд за историята, след като се превърна в специалиста с най-много победи над Левски при визити на "Георги Аспарухов".

 

Левскарите пък не успяха да зарадват близо 16 000 свои привърженици. Хората на Георги Дерменджиев рядко достигаха до опасни положения пред Илиев, като единствената заплаха пред вратата на шампионите беше активният Станислав Костов и бразилецът Паулиньо. Поражението свали вековниците и до третата позиция във временното класиране.

В следващия кръг на Левски предстои наглед лесно гостуване на последния Верея, Лудогорец пък приема на свой терен - Септември.

Main Menu