Арсенал удари Юнайтед и нанесе първа загуба в Англия откакто Солскяер пое дяволите

10 Мар 2019 20:43

Арсенал измести Манчестър Юнайтед от четвъртото място във временното класиране на Премиър лийг, след като победи с 2:0 "червените дяволи" на "Емиратс". Така лондончани взеха реванш за загубата от същия съперник в турнира за Купата на Англия през янаури, като същевременно нанесоха първа загуба на Оле Гунар Солскяер в Премиър лийг като мениджър на Юнайтед. Гранит Джака (12') откри резултата, но голяма вина за този гол имаше и Давид де Хеа, който изобщо не се ориентира при изстрела на швейцареца. На два пъти гредите спираха гостите през първата част, а Бернд Лено също направи две много важни спасявания, с което допринесе за успеха на своя отбор. Пиер-Емерик Обамеянг реши всичко от дузпа в 69-ата минута.
Мениджърът на "топчиите" Унай Емери бе направил четири промени в сравнение с дербито с Тотнъм преди седмица. Александре Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг започнаха заедно в атака, а Месут Йозил бе титуляр в мач срещу отбор от то 6 за първи път от ноември. Ейнсли Мейтланд-Найлс също стартира.

Неманя Матич се завърна за Манчестър Юнайтед след контузия. Фред започна едва за втори път в Премиър лийг, а Диого Далот също стартира като титуляр, като той беше изнесен напред - отдясно на нападателното трио на гостите.

Още във втората минута Коласинак центрира остро отляво, но малко не достигна на Лаказет да засече на близката греда.
Домакините продължиха да се опитват да притискат своя съперник, но при първата си атака - в осмата минута, Юнайтед можеше да открие резултата. Люк Шоу центрира добре отляво, а Лукаку засече от въздуха, но топката срещна напречната греда. След това опитът на Погба за добавка бе блокиран.
В 12-ата минута Гранит Джака откри резултата след удар от около 22 метра. Де Хеа тръгна първоначално в другата посока, а топката придоби много интересна траектория и влезе във вратата му - 1:0.

Гостите опитаха да отговорят веднага, но отново нямаха късмет, тъй като в 19-ата минута удар на Фред срещна десния страничен стълб.
Арсенал организира доста добра атакав 24-тата минута. Мейтланд-Найлс проби отдясно и намери Рамзи в наказателното поле, но уелсецът стреля над вратата. Три минути след това Рашфорд не успя да засече на далечната греда една свалена с глава от Лукаку топка. Сократис също се намеси добре, а претенциите на гостите за ъглов удар не бяха уважение.
В 36-ата минута Лукаку пропусна много добра възможност. Белгиецът получи в наказателното поле от Рашфорд, справи се с Монреал и опита да премине покрай Лено, който обаче се намеси много добре и отклони с ръка топката. След това Лукаку опита изстрел към далечния ъгъл, но топката премина встрани.

В последната минута на първата част Погба намери Лукаку с много добро дълго подаване. Белгиецът продължи към Далот, който опита да върне към Рашфорд около точката за дузпа. Джака обаче се намеси добре и блокира нападателя на Юнайтед.
В 50-ата минута Лено за втори път днес се намеси решаващо. Продължителна атака на Манчестър Юнайтед завърши с добро извеждащо подаване на Рашфорд към Лукаку, който се озова очи в очи със стража на Арсенал, но германецът отново спаси.
В 65-ата минута Погба опита извеждащо подаване към Рашфорд, но Лено отново реагира много добре и изпревари нападателя.
Гостите владееха инициативата след почивката и търсеха изравнителното попадение, но в 68-ата минута получиха нов удар. Лаказет нахлу в наказателното поле и след като почувства, че леко е побутнат в гръб от Фред, падна. Джон Мос отсъди дузпа, като това решение изглеждаше малко пресилено. Обамеянг бе точен от бялата точка - 2:0.
Арсенал измести Манчестър Юнайтед от четвъртото място, като "топчиите" имат две точки аванс пред днешния си съперник. Освен това тимът на Емери е вече само на точка зад Тотнъм./sportal.bg

Main Menu