Уникален Роналдо класира Юве за четвъртфиналите след страхотен обрат

13 Мар 2019 01:24

Ювентус сътвори поредната сензация в 1/8-финалната фаза на Шампионската лига. Италианският шампион спечели с 3:0 реванша срещу Атлетико Мадрид и изхвърли “Дюшекчиите” от турнира, с общ резултат 3:2. Големият герой за домакините на “Алианц Стейдиъм” бе кралят на Шампионската лига Кристиано Роналдо. Португалецът изигра поредния си блестящ мач в този турнир и отбеляза и трите гола за успеха на своя тим. Той откри резултата в 27-ата минута, след това удвои в 48-ата, а накрая оформи и своя хеттрик в 86-ата минута от дузпа. Кристиано бе привлечен в Торино именно за да решава подобни мачове и огромната инвестиция започва да се отплаща. Успехът на "Старата госпожа" е исторически, тъй като наруши негативната традиция отборът да отпада винаги, когато губи първия мач с 0:2. В същото време пък Атлетико отпада от турнира за пръв път, след като е победил в първия двубой у дома.

Масимилиано Алегри заложи на Кристиано Роналдо, Марио Манджукич и Федерико Бернардески в атака. В средата на терена действаха Блес Матюиди, Миралем Пянич и Емре Джан.

Гостите пък бяха избрали днес в предни позиции да действат Алваро Мората и Антоан Гризман. Те имаха подкрепата на Тома Льомар и Коке по двете крила.

Ювентус започна мача агресивно и в 4-ата минута успя да отбележи гол чрез Джорджо Киелини, който обаче не бе зачетен заради нарушение на Кристиано Роналдо срещу вратаря Ян Облак. Дори и след намесата на ВАР съдията Бьорн Кайперс не промени решението си.

Домакините продъжиха да имат териториално преимущество и в следващите минути, но "Дюшекчиите" действаха плътно прибрани в своята половина и не допуснаха никакви положения пред вратата си. В същото време в 22-ата минута Коке отправи мощен изстрел, който профуча на сантиметри над вратата на Войчех Шчесни.

В 24-ата минута и Антоан Гризман доста затрудни полския страж с диагонален изстрел извън наказателното поле и Шчесни не бе убедителен под рамката, но за негово щастие бе свирена засада на Алваро Мората.

В 27-ата минута Ювентус обаче откри резултата. Федерико Бернардески центрира в наказателното поле, където Роналдо се извиси и отблизо с глава успя да промуши топката във вратата.

Домакините иваха нова добра възможност в 32-ата минута. Тогава те получиха фаул на удобна позиция пред наказателното поле. Бернардески изпълни наказателния удар, но прати топката над вратата.

В 35-ата минута отново Бернардески бе главно действащо лице, опитвайки изстрел със задна ножица, но за негово съжаление топката отново не попадна в очертанията.

В 42-ата минута Роналдо можеше да удвои головата си сметка по почти идентичен начин. Този път той бе намерен с центриране от Леонардо Спинацола отляво, но изстрелът на португалеца бе неточен.

В 44-ата минута Ян Облак бе послена преграда пред гола след страхотен изстрел с глава на Джорджо Киелини след центриране от корнер, но стражът бе блестящ и изби.

В добавеното време на първата част Атлетико имаше една от най-добрите си възможности до момента. Алваро Мората бе изпуснат в наказателното поле и стреля с глава отблизо, но над вратата.

Още в началото на второто полувреме Юве стигна до втори гол и отново негов автор бе Кристиано Роналдо. В 48-ата минута португалската звезда отново отправи изстрел с глава, като в първия момент ударът му бе избит от Ян Облак, но технологията на голлинията показа, че въпреки котешкия рефлекс на вратаря, топката е влязла с целия си обем във вратата и така Бьорн Кайперс посочи центъра, а резултатът стана 2:0.

В 62-ата минута Корея напредна с топка в крака и опита далечен шут, който не бе далеч от целта, но все пак премина над вратата.

В 67-ата минута Масимилиано Алегри направи интересна рокада, пускайки в игра Пауло Дибала на мястото на Леонардо Спинацола. 

В следващите минути играта стана по-позиционна. Като че ли и двата отбора започнаха да мислят повече как да опазят собствената си врата.

В 82-ата минута Юве успя да организира бърза контраатака, Мойс Кийн изскочи зад защитата, но ударът му премина покрай вратата.

 В 85-ата минута Федерико Бернардески напредна на скорост отляво, нахлу в наказателното поле, където бе съборен за дузпа. Кристиано Роналдо се нае с изпълнението на наказателния удар и безпощадно реализира за 3:0. Това бе негов 8-и хеттрик в турнира, като той има 61 попадения в елиминационната фаза. Освен това сметката му срещу "Дюшекчиите" набъбна на 24 гола в тяхната врата.
Така Ювентус успя да сътвори исторически обрат и да елиминира Атлетико Мадрид от турнира. Испанците пък могат да съжаляват, че пропиляха преднината си, но днес просто бяха по-слабият отбор./sportal.bg

Main Menu