Сампдория удари Сасуолов в шоу с осем гола

16 Мар 2019 18:56

 

 

Сампдория спечели с 5:3 гостуването си на Сасуоло в мач от 28-ия кръг на италианската Серия “А”. Успехът съхрани шансовете на тима за участие в евротурнирите следващия сезон. Самп е на 9-о място с 42 точки, само с две по-малко от шестия Торино. Сасуоло пък няма победа в 7 поредни мача от първенството и е 12-и с 32 т.


Грегоар Дефрел вкара първия гол за гостите от Генуа в 15-ата минута, когато майсторски овладя топката на гърди и с изстрел отбило я прати в съперниковата врата - 0:1.

До края на първото полувреме паднаха още три гола. В 36-ата минута Фабио Куалярела изпрати топката в долния ляв ъгъл на Андреа Консили с удар извън наказателното поле - 0:2.

Само две минути по-късно Жереми Бога бе точен за 1:2 след центриране отдясно. В 38-ата минута обаче Карол Линети възстанови преднината на гостите от два гола. Полякът бе точен с прецизен шут от границата на наказателното поле.

Минута след начолото на второто полувреме резултатът стана още по-неприятен за домакините. Денис Прает с удар от въздуха засече топката след центриране отляво и опъна мрежата зад Консили.

В 63-ата минута Алфред Дънкан направи резултата 2:4 с далечен изстрел, при който се получи рикошет в тялото на футболист на Сампдория. После и името си сред голмайсторите записа Маноло Габиадини, който в 72-ата минута прониза Консили за 2:5.

Това обаче не бе всичко, защото в 92-ата минута резервата Кума ел Бабакар отбеляза третия гол за домакините и оформи крайния резултат в двубоя.

Main Menu