Уулвърхемптън победи Манчестър Юнайтед с 2:1

17 Мар 2019 00:18

Уулвърхемптън победи Манчестър Юнайтед с 2:1 и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Англия. "Вълците" изиграха отличен мач на "Молиню" и с голове на Раул Хименсе (70) и Диого Хота (76) стигнаха до успеха. За гостите точен бе Маркъс Рашфорд в 95-ата минута.

"Червените дяволи" загубиха шансове за трофей в поредна надпревара и остава да съсредоточат усилията си за място в Топ 4 във Висшата лига и предстоящите битки с Барселона в Шампионската лига.

В началните минути "вълците" предоставиха инициативата на Юнайтед, но го държеше далеч от своята врата. "Червените дяволи" не бяха особено агресивни в тези минути и голови положения нямаше.

Втората част започна с опасен удар на Рашфорд покрай вратата. В 53-ата минута Ромеро спаси удар с глава на Хименес след центриране от корнер. Малко след това стражът трябваше да се намесва след удар от далечна дистанция на Моутиньо.

В 70-ата минута Уулвс поведе след поредната добра атака. Моутиньо размина трима и навлезе в наказателното поле. Португалецът подаде на Хименес, чийто първи удар бе блокиран, но топката остана в него и с прецизен шут направи Ромеро безпомощен.

Шест минути по-късно Диого Хота удвои. Нападателят взе топката около центъра на терена, напредна, развинти Люк Шоу и с хубав удар вкара за 2:0.

До края на срещата "червените дяволи" стигаха само до почетен гол, дело на Маркъс Рашфорд дълбото в добавеното време на мача.

Main Menu