Ювентус загуби за първи път в Серия А, без Роналдо

17 Мар 2019 15:40

Ювентус загуби от Дженоа като гост с 0:2 в мач от 28-ия кръг на Серия "А". Резервата Стефано Стураро беше точен в 72-ата минута. Горан Пандев в 81-ата минута удвои.
Шампионите, които имат комфортна преднина от 18 точки пред втория Наполи, си позволиха лукса да оставят почивка на суперзвездата Кристиано Роналдо. Португалецът отбеляза исторически хеттрик срещу Атлетико Мадрид, който позволи на тима му да се класира на четвъртфинал в Шампионската лига, сега обаче ще гледа по телевизора своите колеги.

Наставникът на шампионите Масимилиано Алегри направи цели шест промени от легендарната среща срещу "дюшекчиите". Освен CR7, Войчех Шчесни, Джорджо Киелини, Блес Матюиди, Леонардо Спинацола и Федерико Бернардески бяха сменени. Вратарят Матия Перин излезе срещу бившия си тим, Даниеле Ругани, Мартин Касарес, Родриго Бентанкур, Алекс Сандро и Пауло Дибала също започнаха. Леонардо Бонучи, Миралем Пянич, Марио Манджукич, Жоа Кансело и Емре Джан бяха останалите титуляри в схемата 3-5-2. Аржентинецът Дибала, който беше и капитан, си партнираше с Манджукич в атака.

Първата сериозна опасност беше за "грифоните" в 16-ата минута. Антонио Санабрия стреля от отлична позиция, но Перин спаси. Ромеро също се размина с гол в 30-ата минута, когато стреля силно от няколко метра, но защитник изби малко пред голлинията. Две минути след това реферът Ди Бело даде дузпа за домакините за игра с ръка на Кансело. След помощта на ВАР, той отмени решението си, тъй като според него Куаме играл първи с ръка. Това не се хареса на тифозите на "Луиджи Ферарис", които освиркаха мощно рефера и гостите.
В 43-ата минута Ролон също пропиля да се разпише, като прати топката висока над вратата.

Пауло Дибала беше точен в 56-ата минута, но попадението беше отменено с ВАР поради засада на Джан, който беше с малко зад защитата при подаването към него.  В 81-та минута Горан Пандев оформи крайния резултат./sportal.bg

Main Menu